5 Tårtor - Frågor & recept

Misslyckad pavlova

2017-07-04 15:43 #0 av: Surpan

Hoppas kunna få lite hjälp här inne...

Jag försöker göra pavlova, alltså fylld maräng. Men min maräng ser ut som på bilden, den faller in och har ett tomrum i sig!

Försökt två gånger med olika recept. Vad gör jag för fel?

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2017-07-04 16:13 #1 av: Aleya

Men jag har för mig att det blir en insjukning på pavlova. Så jag tror det ska se ut så.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-07-04 16:20 #2 av: Surpan

Hm... det står att man ska "göra en krater" för att kunna fylla den, men inget om aTT den faller in.

Jag gjorde en grop i den, som under gräddningen "lyftes upp", svällde liksom. Sen när den svalnade så föll den helt ihop. :/

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2017-07-04 16:45 #3 av: Sindri

Skriv in ditt recept. Svårt att vet vad som kunnat gå fel annars.
Den ser ut att vara frasig som maränger, en pavlova skall inte ha en hård yta.

Anmäl
2017-07-04 16:49 #4 av: Carmarino

Har du kanske haft för hög temperatur?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-04 19:23 #5 av: Surpan

Fyra äggvitor
250g florsocker
En matsked vitvinsvinäger
En matsked majsstärkelse
1 timme i ugnen på 130 grader, och sedan fått stå i ugnen tills den kallnar.

Skalet är frasigt ja, det ska alltså inte vara så?

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2017-07-04 23:08 #6 av: Sindri

Mina blir inte så. Receptet som jag fick med mig från Nya Zealand är mycket snarlikt, med tillägg av en nypa salt och en tsk vaniljpulver.
Det är viktigt att du först vispar vitorna hårt, tillsätter sockret gradvis, och saltet. Samma med majsmjölet och det andra. (Jag använder potatismjöl, funkar jättebra.)
Gräddar i 120 grader,  men det borde inte vara så stor skillnad. Bara den står längst ner i ugnen.

Jag får ett skal, men det är tunnare och mjukare än ditt ser ut att vara.

Anmäl
2017-07-05 04:16 #7 av: Surpan

Jag hade den i mitten av ugnen, kan det göra skillnad?

Tycker annars att jag gjorde allting rätt men tydligen inte.

Hur ska den vara enligt nya zeländarna?

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2017-07-05 08:43 #8 av: Sindri

De vi har ätit i Australien och Nya Zeeland har varit riktigt vita och nästan helt mjuka.
Min mamma gjorde något när jag var liten som kallades snöpudding, det var mycket likt i konsistensen, men låg i en form med sockerlag.

Jag tror ändå din pavlova blir bra. Och gott blir det. Du fyller ju upp gropen med glass/grädde och dekorerar så att det ser snyggt ut.
Men prova nästa gång att ha den längst ner i ugnen. Den får inte lika mycket färg då heller.

Anmäl
2017-07-05 09:04 #9 av: Surpan

Tack! Ska testa det nästa gång. :) Ja jag får dölja den med grädde och jordgubbar så blir det nog bra.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2017-07-05 15:26 #10 av: Sindri

Både australiensarna och nya zeeländarna anser sig vara upphovsmän till pavlova. Receptet är ju detsamma med ett undantag;
I Australien gör man den med jordgubbar och i Nya Zeeland med kiwi.

När vi kom hem och började laga den tog vi både och, samt använde glass istället för grädde som kändes lite mastigt.

Gör ibland också en helt egen variant med citronkräm, väldigt gott.

Anmäl
2017-07-05 18:27 #11 av: Surpan

Den blev rätt fin tillslut ändå! :D

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2017-07-05 23:15 #12 av: Sindri

Wow! Så härlig!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.