Få tårtan slät?
Hur gör man för att få Marsipan helt slät på en tårta? Och hur gör man för att få fina raka kanter och en fin kant mellan överdelen och kanterna på tårtan? Alltså så att det blir skarpa kanter, väldigt svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår🙂
När jag gjorde tårta sist spacklade jag med smörkräm och tyckte att den såg jämn och fin ut men när jag la på marsipanen kunde man se att tårtbotten i mitten buktade ut åt kanterna, fick ingen jämn och rak kant alls. Hur gör man för att undvika det?
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
Här är en rätt bra instruktion. Det är två steg, dels att fylla tårtan och dels att täcka den:
http://bakgladje.blogspot.se/2012/01/steg-for-steg-att-fylla-en-tarta.html
http://bakgladje.blogspot.se/2012/01/steg-for-steg-att-spackla-en-tarta.html
De flesta bagare brukar rekommendera att man spacklar flera gånger, och låter tårtan stå i kylskåp ca en halvtimme mellan spacklingarna. (Gäller spackling med smörkräm.)
En annan bra beskrivning: http://bliminjast.se/2011/april/tacka-en-tarta-med-marsipan-eller-sugarpaste.html
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Fick i födelsedagspresent, från kina baksaker. Å där var med en sak som såg ut som strykgärn. Som man "stryker" marsipanen/sockerpastan op tårtan
Vilken fin födelsedagspresent, shia. Den är väldigt bra till att släta ut marsipan/sockerpasta.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ