3 Kakor - Frågor & recept

Hjälp att rädda för söt kladdkaka?

2016-09-02 19:48 #0 av: Melliaa

Hej alla glada!
Håller på att baka kladdkaka och man skulle ha 100 g mörk choklad i, jag hade bara 55 g mörk choklad så tog resten mjölkchoklad vi hade hemma, smeten smakar nu alldeles för sött (såklart...) så tänkte höra om någon vet om man kan rädda den på något sätt? Har tillsatt en hel del kakao, inbillar mig att det hjälpt pyttelite men kanske behöver större mängder? Andra förslag för att ta bort den allt för söta smaken? Super tacksam för hjälp!! :)

Anmäl
2016-09-02 19:58 #1 av: Zureel

Bittermandel kanske kan hjälpa men kommer troligtvis ändra smaken.

Anmäl
2016-09-02 20:14 #2 av: Sindri

Nej, tyvärr. Om du inte vill ha i mer av allt annat utom choklad.

Prova äta den med massor med grädde.

Anmäl
2016-09-02 20:20 #3 av: Melliaa

Tack för era svar, jag öste ner rätt mkt kakao tills den blev betydligt mörkare åtminstone och smakade nog lite mindre sött, inne i ugnen nu så får vi se om det hjälper, hoppas hoppas! Tänker mig att om den serveras med hallon o grädde kanske det blir lite syrligt där iaf... Vi får se!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.