5 Tårtor - Frågor & recept

Ganache istället för smörkräm

2016-08-25 13:33 #0 av: IceTee

Jag ska göra en tårta som ska täckas med marsipan men vill helst inte ha smörkräm pga smak och önskan från personen som ska få den. Kan jag göra en ganache, kyla, vispa, och ha det istället dör smörkräm när jag ska täcka tårtan så marsipanen fastnar? Eller måste det vara smörkräm? Är så ovan när det kommer till att täcka tårtor!

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2016-09-19 17:56 #1 av: Snovit79

Vispar Du upp ganache, så är det inte ganache längre. Den går att stryka upp utan att vispa. Så det går utmärkt, det enda är att det kan lysa genom. 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2016-09-26 16:44 #2 av: IceTee

#1 vad kallas det om man vispar upp det?

F.ö. gick det jätte bra och tårtan blev fin!

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2016-09-26 19:37 #3 av: Snovit79

Då säger amatör-bagare "fluff". 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2016-09-26 20:55 #4 av: IceTee

#3 så "chokladfluff" kan man kalla det ungefär eller?

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.