Etikett: kakor
Läst 1445 ggr
2016-04-01 14:16
0
Hur länge kan man jäsa?
Om det står att en deg ska jäsas i 30-40 min och man råkar glömma den så den jäst i 3 timmar, kommer allt smaka jäst sedan då? Ska man kasta allt?
Annons:
2016-04-01 14:25
0
#1
Risken finns att den dör och smakar alkohol. Släng in i kylen och kalljäs. /konditor-bagare
2016-04-01 14:45
0
#2
Blir det inte ännu värre om man förlänger jäsningen ytterligare. Eller är det som om att börja om före jäsningen när man kalljäser? Och hur länge ska det stå i kylen? Över natten eller till ikväll?
2016-04-01 20:18
0
#3
I kylen jäser den sakta. Man brukar jäsa under natten, så får man nybakt bröd till frukost (då det gäller matbröd), sötebröd går också att göra på samma sätt om man t ex vill ha nybakt med till mindre försäljning.
Men jäsa i rumstemp längre än nödvändigt bör man inte.
Annons: