3 Kakor - Frågor & recept

Hur länge kan man jäsa?

2016-04-01 14:16 #0 av: millan21

Om det står att en deg ska jäsas i 30-40 min och man råkar glömma den så den jäst i 3 timmar, kommer allt smaka jäst sedan då? Ska man kasta allt?

Anmäl
2016-04-01 14:25 #1 av: Snovit79

Risken finns att den dör och smakar alkohol. Släng in i kylen och kalljäs. /konditor-bagare

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2016-04-01 14:45 #2 av: millan21

Blir det inte ännu värre om man förlänger jäsningen ytterligare. Eller är det som om att börja om  före jäsningen när man kalljäser? Och hur länge ska det stå i kylen? Över natten eller till ikväll?

Anmäl
2016-04-01 20:18 #3 av: Snovit79

I kylen jäser den sakta. Man brukar jäsa under natten, så får man nybakt bröd till frukost (då det gäller matbröd), sötebröd går också att göra på samma sätt om man t ex vill ha nybakt med till mindre försäljning. 

Men jäsa i rumstemp längre än nödvändigt bör man inte. 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.