Annons:
Etikettövrigt
Läst 489 ggr
millan21
2016-03-11 16:38

För lite mjöl och jäsning?

Jag har gjort en vetedeg med jäst i men mjölet tog slut. Det skulle vara 8-8,5 dl och jag hade bara 6,5 dl. Nu står en kladdig deg på jäsning. Kan längre jästid kompensera mindre vetemjöl?

Annons:
Sabinan
2016-03-11 16:47
#1

Du kan jäsa degen den tid den ska ha i orginalreceptet. Däremot kanske vetebrödet blir något kladdigare / saftigare när det är klart. Men det är inte alltid helt fel 🙂

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

millan21
2016-03-11 19:15
#2

Ja riktigt saftigt😃

Sabinan
2016-03-12 02:15
#3

#2 👍
Berätta gärna hur det gick för dig 🙂

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Upp till toppen
Annons: