14 Övrigt

För lite mjöl och jäsning?

2016-03-11 16:38 #0 av: millan21

Jag har gjort en vetedeg med jäst i men mjölet tog slut. Det skulle vara 8-8,5 dl och jag hade bara 6,5 dl. Nu står en kladdig deg på jäsning. Kan längre jästid kompensera mindre vetemjöl?

Anmäl
2016-03-11 16:47 #1 av: Sabinan

Du kan jäsa degen den tid den ska ha i orginalreceptet. Däremot kanske vetebrödet blir något kladdigare / saftigare när det är klart. Men det är inte alltid helt fel Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-03-11 19:15 #2 av: millan21

Ja riktigt saftigtSkrattar

Anmäl
2016-03-12 02:15 #3 av: Sabinan

#2 Tummen upp
Berätta gärna hur det gick för dig Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.