5 Tårtor - Frågor & recept

Sockerpasta eller marsipan?

2016-02-22 20:25 #0 av: Love Lejonhuvadekaniner

Sett att många använder sockerpasta ist föe marsipan.
Vad tycker ni är bäst och varför?

Anmäl
2016-02-23 14:11 #1 av: Carmarino

Använder helst marsipan. Tycker den är godare. Glad

Brukar använda denna: http://www.lyckasmedmat.se/103_orebro-bagerivaror
Den är lätt att använda och smakar bra.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-02-23 15:55 #2 av: amandajklath

Jag tycker sockerpasta är lättare att få jämnt och fint över tårtan :)
(är nybörjare inom tårtmakeriet)

Anmäl
2016-02-23 16:29 #3 av: Wony

Jag använder båda, beroende på vad jag vill ha för typ av smak på tårtan, men föredrar sockerpasta. Tycker den är lättare att kavla och få jämn och snygg.

Anmäl
2016-02-23 17:36 #4 av: Outlawly

Marsipan är så mycket godare att ha på en tårta(mitt tycke).

Sockerpastan är däremot enklare att hantera och lättare att använda om man ska dekorera mycket Glad

Anmäl
2016-02-24 17:24 #5 av: Carmarino

Har inte använt sockerpasta så jag vet inte hur den är att jobba med, men jag tror att marsipanen från Örebro Bagerivaror är minst lika lätthanterlig. Det är lätt att både kavla ut den så att den blir jämn, och göra figurer med den. Dessutom klibbar den inte och är smidig att arbeta med. Plus att den smakar gott. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-03-20 11:14 #6 av: ilenna90

jag använder marsipan både till att täcka tårtor med och att dekorera med. har använt sugarpaste en gång och tyckte den var helt ohanterlig - alldeles, alldeles för mjuk och liksom kladdig. 

Anmäl
2016-03-20 20:51 #7 av: [WickedAlly]

Använder alltid marsipan, tycker att sockerpasta är rätt äckligt. Gillar också Örebro bagerivarors :)

Anmäl
2016-03-31 05:48 #8 av: Cragan

sockerpasta då ena syrran är så känslig och vill fortsätta att andas Galen
lite tråkigt för henne dock då hon tvär älskade mandel innan hon bidde allergisk 

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-04-01 01:18 #9 av: kaninennea

Jag tycker att sockerpasta ser bättre ut och är roligare att arbeta med men marsipan är enligt mig godare.

Anmäl
2016-04-09 21:51 #10 av: [Zachapacka]

socker pasta smakar skit. Iallafall den jag använt. Men ska jag vara helt ärlig är det sällan jag klär in mina tårtor i marsipan eller sockerpasta över huvudtaget. 

Var inte alltför optimistisk, ljuset i tunneln kan vara ett tåg. /Kafka

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.