9 Recept övrigt

Blå jäst till semmelbullar?

2016-02-08 13:56 #0 av: millan21

Jag tänkte baka semmelbullar men har bara blå jäst hemma. Kan jag använda det eller blir det helt fel resultat då? Ska jag ändra något i receptet för att kompensera att det är "fel" sorts jäst? Mer/mindre jäst? Mer/mindre socker?

Anmäl
2016-02-08 13:57 #1 av: VildaVittra

Det går alldeles utmärkt, jag köper aldrig den röda jästen eftersom den kostar mer och ger samma resultat. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-08 14:02 #2 av: [Lummer]

Använder bara den blå till allt.

Anmäl
2016-02-08 14:15 #3 av: Wony

Det jag upplevt är att det kan ta lite längre tid att jäsa söta dear om man använder blå jäst. Annars är det väl hyfsat likvärdigt. Blå jäst är dock effektivare i degar med lite socker, medan röd jäst klarar bättre av att jäsa söta degar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.