5 Tårtor - Frågor & recept

Vispa maräng

2015-08-14 14:34 #0 av: liptongillisskytt

Hej! Har en fråga, nu har vi säkert vispat i en timme snart, den är tjock och så men ändå lös och rinner, tror nt att dt hamnade någon äggula i. Vad kan vara fel? Såhär har dt aldrig gått förr? Gjorde efter receptet och vispade när hälften av sockret tills dt blev skummigt och sedan vände jag ner resten av sockret? Går den och rädda tror ni elr e den förstörd?

Anmäl
2015-08-14 14:39 #1 av: Kyllan56

Kan vara flera anledningar. Gamla ägg eller lite äggula i vitan!

Här är vad en konditor skriver,

http://bakkemi.se/konditori.html

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2015-08-14 14:43 #2 av: VildaVittra

Det är väldigt lätt att ytan på bakskålar i plast är fet och då blir inte marängen fast, så jag använder enbart rostfria skålar till maräng. 

Du kommer inte kunna göra maräng av den smeten, men du kan baka sockerkaka eller liknande på den. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.