Vad bakar du idag 4
Här fortsätter vi nu våra diskussioner om bakverk vi nyligen bakat.
En bild på bakverket ger ett extra plus i kanten 🙂
Här är den gamla tråden
#1 Den var väldigt vacker i alla fall 🙂
Du får jättegärna göra en tråd, eller PM: a mig med receptet för jag skulle gärna vilja ha ett bra recept på en stabil gelé som din 🙂
Igår blev det en kladdkaka, uppiffad med vitchokladglasyr med jordgubbspulver strödd över,samt grädde och färska jordgubbar.
Hu vad gott det var! Så alla åt vi för mycket av den 🤐
Har blivit väldigt oaktiv här på bakverk eftersom min sockerallergi har blivit så mycket värre den senaste tiden, det blir inte så mycket bak men en hel del matlagning istället. Har testat flera socker-ersättningar och allergivänliga alternativ, men det känns så meningslöst att göra någon "sötsak" utan det söta, så blir jag sötsuger blir det en frukt eller lite sylt istället xD
Men i morse bakade jag ostscones iallafall 👍
~When life gives you lemons… Chuck 'em at people~
#3 Mmm, ostscones är smarrigt! 🙂
Roligt att du skriver här, ändå Odd, fastän det inte blir så mycket bakat för dig.
Jag själv är ju diabetiker och har varit det under större delen av mitt liv. Jag bakar dock gärna för andra för att få bakningsbehovet tillfredsställt. Just bakning är rena rama terapin för mig 🙂
Häromdagen gjorde jag stekta bananer i kolasås med valnötter och serverade till glass.
#4 Har faktiskt funderat på om jag kanske kan ha diabetes, är det någonting som man brukar känna av eller mest något som smyger runt i bakgrunden? Testade att äta lite godis idag men blev så fruktansvärt illamående att jag var tvungen att ge mig ut och cykla i två timmar för att det skulle släppa, fysisk aktivitet verka vara det enda som hjälper om jag inte vill ligga och må dåligt hela natten 😕
Är även överkänslig mot vetemjöl och mjölk, (så ostsconsen mådde jag inte heller så bra av, men de var riktigt goda!) men det är inte laktosen i mjölk som jag inte tål för jag får en ännu värre reaktion av laktosfri mjölk, och den mjölk jag tålde längst var opastoriserad gammeldags mjölk 🤔 Har börjat dricka getmjölk och det är inga problem än så länge.
Idag gjorde jag min egen lilla special "dessert" som jag tål, kokar lite mannagryn på vatten och häller det i en ramekin med massa frysta bär (i morse blev det körsbär), täcker det med plastfolie och sen får det stå och gotta till sig i kylen under dagen så mannan suger åt sig bärsaften när de tinar 👍
~When life gives you lemons… Chuck 'em at people~
Igår bakade jag chokladbiskvier med smörkräm. Har ingen bild på just dem men ni får en från i påskas, precis som dom jag gjorde fast med kycklingar :)
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#2 Wow vilken fin tårta!
#6 Chokladbiskvier är ju så gott! Var länge sedan jag bakade. Måste baka såna snart. Perfekta att ha i frysen. Men jag har aldrig lyckats få mina så fina som dina.
Själv bakade jag daimsnittar idag. Enkelt, men väldigt gott.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#7 Ja, biskvier är min favorit 😃 Det var andra gången jag gjorde biskvier, vad är det du inte lyckas få "bra"? 🙂
#2 Ser ju jättegott ut! Vart kan man köpa jordgubbspulvret? 🙂
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#8 Jag har svårt att få till så snygg form. Mina ser verkligen hembakta ut, inte så jämna och fina. Dina ser proffsiga ut! 👍
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Idag har jag gjort tårtfyllningar :) Turkisk-peppar-fluff och hallonmousse. Imorgon blir det hopläggning och sen äter vi tårtan på onsdag :) Tror jag ska ta och göra lite dekorationer också :)
Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km
#7 Tack! 🙂
#8 Tack, den var väldigt god, jag åt så jag var mätt i tre dagar, kändes det som 😃.
Tyvärr kommer jag inte ihåg var jag köpte jordgubbspulvret men det är gjort av frystorkade jordgubbar. Jag kan tänka mig att det går bra att köpa det och sen mortla till ett fint pulver att strö över en kaka.
Det var jättefina biskvier du gjort. 😍
Inte idag, men i lördags bakade jag dessa päronrutor. Jättegoda! Fick mycket beröm för dom då jag bjöd på fika här hemma till 5 personer. Rekommenderas. 🙂
http://tidningenhembakat.se/recept/paronrutor-med-kolatacke%E2%80%89/
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Jag gjorde pannkakor idag 😛 Och konstigt nog kom jag fram till att det va första gången jag gjorde de själv😐
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Passionsfruktsmoussetårta och blåbärstårta till mitt kalas imorgon. Bilder kommer då. Gör moussetårta för första gången men det verkar bli riktigt bra :)
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
Bakat en söt och knäckig pajdeg till kvällens kräftskiva - Glutenfri pajdeg!
Det ska bli en banoffie pie men jag valde att göra en helt vanlig paj botten istället för digestive botten, degen smakar gott så då kommer nog hela pajen göra det :D
Köpte ett Wilton Color Swirl Tri-Color spritsset på Lyckas med mat och var ju tvunget att testa det. Använde det dock inte till frostingen, utan till minimuffins.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
i fredags så bakade jag detta till min födelsedag som va denna dag .
5 olika sockerkakor
1 kokosrutor
mördegskakor
kokostoppar
chokladbollar
1 tårta
allt är bakat med fint rågmjöl därför är det lite mörkare utom kokostopparna
bild 1/2
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
i fredags så bakade jag detta till min födelsedag som va denna dag .
5 olika sockerkakor
1 kokosrutor
mördegskakor
kokostoppar
chokladbollar
1 tårta
allt är bakat med fint rågmjöl därför är det lite mörkare utom kokostopparna
bild 2/2
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Vaniljkladdkaka med finrivet citronskal och massa amerikanska blåbär i. Återstår att se hur den blir när den kommer ur ugnen om ca 10 minuter.
/T
I tisdags gjorde jag världens enklaste paj med lite rabarber i 😛
Och idag gjorde jag för första gången Mazariner 🤪
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Sockerkaka fick det bli idag :)
Engelska vaniljkakor med royalicing som smakar citron. Fyra till galler blev det så småningom. Det är till kompisens möhippa i morgon. Vansinnigt pilligt att dekorera alla och på slutet tröt verkligen fantasin. Men är verkligen nöjd. (De smakar riktigt gott dessutom)
Kolasnittar med apelsinchoklad.
Idag bakar jag en glutenfri småkaka med smak av havre, en glutenfri äppelpaj, samt kladdkaka en glutenfri och en "vanlig".
Idag har jag gjort en chokladmousse med apelsinsmak till min och pojkvännens jubileum
Inte så avancerad bakning men en bra avslutning på en trerätters middag 🙂
Ungerskt lantbröd. Med härligt frasig yta. :)
Idag blev det ciabatta, inte helt perfekta i formen men riktigt perfekta när det kommer till smak och konsistens 😎
Har inga bilder me. Gjorde amerikan cookiecake och vitlöksbröd med flingsalt.
Visst är det. :)
Häromdagen testade jag på att baka en kanelbullekladdkaka, glutenfri sådan och det var den godaste kladdkakan jag smakat på länge och kommer absolut göra det igen!
Jag följde efter ett recept på google och minskade ner sockermängden från 2 ½ dl Socker till 1 ½ dl Socker och tror mig, den sockermängden räckte precis! :D
#33 Påminner om en kaka man kan köpa vi ibland köper i affären 😛
Ser riktigt mumsig ut 🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
#34 Jaså? Jag köper så sällan saker från affärerna nu för tiden att jag inte ens kollar längre :D
Bakade Tip top-bollar igår. Jättegoda!
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Idag blev det chocolate chip cookies efter detta receptet men bytte till pistagnötter och hade 100 gram vit choklad & 100 gram mörk. Blev otroigt gott och precis lagom sega😍
Idag blev det dumlekakor, inte såna i folieformar, utan bollar med dumle i. Goda! Efter detta receptet: http://www.jennysmatblogg.nu/2011/10/18/dumlekakor-3/
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#40 Är det din bild?
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
#41 Javisst! Gjorde den lite snajsig med text och grejer :D
#42 Okej👍
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Har inte bakat nåt på jättelänge men på fredag ska jag göra en sockerkaka :)
Ska göra färdigt min cheesecake idag! Bottnen och fyllningen är klara, men jag ska nog göra gelén idag trots att den inte ska serveras förrän imorgon kväll Borde väl inte vara problem? Kakan har varit fryst sen i onsdags, bakade den i tisdags
Medarbetare på Skor iFokus
Bakade bullar igår kväll, inför morgondagen då det är "Kanelbullens dag".
Det blev dels klassiska kanelbullar/snurror och min specialitet, som anses vara "mammas bullar" här hemma, nämligen vanilj- och mandelmassebullar/knutar 🙂
Äpple paj igår, blir en till idag :)
Idag blev det Bounty (eller jag orkade inte göra klart dom helt så de får bli imorgon 😛haha)
Och så gjorde jag Budapestbakelse för första gången 🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
har gjort
äppelkaka
sockerkaka med chili pulver i men tog för lite smakar inget .
sockerkaka med curry i å den blev mums god
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Provade att spritsa lite smörkräm, rätt nöjd för att vara första gången :)
#50-52 Du är ju en riktig bakkonstnär! Jättefina bakverk. 🙂
#54 Riktigt snyggt spritsat! 👍 (Tycker själv det är svårt att spritsa snyggt.)
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#55 Tack så mycket 😍
Ja, det är verkligen knepigt innan man fått till snitsen.
Ska prova att spritsa med grädde nästa gång, gick ut hardcore direkt och började med smörkräm haha 😃
Bakar tårtbottnar och gör mmf inför helgens bröllopstårta. Är redan sjukt nervös inför tanken på att göra en bröllopstårta, men galet stolt över att kompisen frågade.
Fina bakelser
Universum är mitt hem
Nadesch
#55 Men tack vad snäll du är! Jag håller mig till lättare bakverk, kan absolut inte göra några större konstnärliga projekt. 😉
Gjorde en sockerkaka med skal och saft från en egenodlad citron 🙂
gjorde en sockerkaka i dag med chilipeppar i blev lagom med sting i den å bakar med fint rågmjöl .ska sluta med vetemjöl min mage mår bättre då
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Idag blev det en Budapestbakelse 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Brownie med salta jordnötter och choklad :)
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#64 Vad gott det låter! Vill du dela med dig av receptet? 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#65 Ska försöka, det blir ungefär, gjorde utan recept 😃
- 1-2 ägg
- 1,5 dl mjöl
- 2 dl socker
- 5 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 50 g choklad
- ca 1/2 dl salta jordnötter
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda mjöl, Socker, kakao och bakpulver i en skål/bunke. Blanda ner äggen (dom ska inte vispas) och tillsätt det smälta smöret. Grovhacka chokladen och blanda ner den tillsammans med jordnötterna. Klä en form i bakplåtspapper, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen på 175ºc i ca. 20-25 minuter. Ta ut den när den är lite kladdig.
Som jag skrev innan är det eget recept och det är inte helt perfekt utan man kan behöva ändra mängden kakao. Smeten ska inte vara rinnig utan mer så att man behöver breda ut den i formen, blir den för fast kan man tillsätta lite mjölk eller vatten. Jag använde en ganska liten form men storleken beror ju på hur tjocka man vill ha dom. Jordnötterna blev jättegoda i och ger lagom sälta, självklart kan man hoppa över dom men då kan det behövas lite salt 🙂
Om någon provar receptet får ni gärna skriva hur dom blev 👍
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#66 Tack! Ska testa din brownie någon dag. Sparar den som "Majas Brownie". 🙂
Imorgon ska jag försöka mig på och baka en prinsess-stubbe. Om den inte blir alltför ful kanske jag visar bild på den.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#67 Haha, glöm inte skriva hur den blev! 😃
Lycka till med prinsess-stubben, det låter jättegott, vet dock inte vad det är 😇🙂
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
En kladdkaka står i ugnen, gör det ganska ofta med det blir ju såå gott!
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
Idag har jag testat Mammas kokta kringlor från Hela Sverige bakar :)
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
70…va fina dom blev
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#71 Tack :)
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
73…ser gott ut
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#74 Tack det blev mycket bra faktiskt:)
”Att ta det första steget är den viktigaste delen av varje upptäcktsfärd och utan tvekan det mest betydelsefulla” – Platon -
Idag har det blivit en hel hög med pumpapajer. Det doftar pepparkaka i hela huset och jag känner mig väldigt frestad att sätta gaffeln i en.
Idag blev det chokladmuffins med nutella i 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
har bakat idag
flarn med whiskey smak
havreflarn med lakrits smak blev goda
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Det är kladdkakans dag imorgon så jag har tjuvstartat och bakat en snickerskladdkaka idag. Så vi kan fira kladdkakan i minst två dagar. 😉
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
I förrgår smygbörjade jag med julbaket 🤪haha.
Det blev saffranssnittar 🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
har precis bakat 2 satser chokladollar
1 vanlig med kakao
1 med lakritspulver istället
sen rullade i pärlsocker
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
24..sååååå häftiga dessa kommer jag å härma efter .
hoppas dom blev populära på möhippan …
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
i går gjorde jag egen mandelmassa 3 satser å 1 delade jag på å den ena halvan satte jag till lakrits pulver i å den andra hällde jag i whiskey ..
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Har inte bakat, men väl kokat tryffel på vit choklad och lime, samt kokat kola med sesamfrö. De står på svalning just nu, så jag vet inte hur de blir - men smeten var god.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bakade lite "jul"-kakor ikväll med ingefära och nejlika, åt några stycken men det sa magen nej till så dem fick jag inte behålla 😕
Känns som om det kommer bli en tråkig jul nu när mina allergier bara verkar bli värre, men jag får väl njuta av min kalla chokladmjölk med honung och kakao så länge det går istället
~When life gives you lemons… Chuck 'em at people~
88…mmmm va gott vill ha
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#89 :) Lite farligt gott faktiskt! Bjuder nog in lite folk som kan äta upp allt det där, tror jag. ;)
\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!
90…mmmm ja kommer hihihi älskar bakverk å godis ajaj som du säger farligt gott … har precis handlat ett sprits set + digital termometer så nu ska jag göra eget marmeladgodis å annat godis
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#88 Wow, vad gott allt ser ut! 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
har precis gjort en sats godismarmelad som nu ska stå å kallna i 1 dygn i rums temp hoppas nu att jag har lyckats är första gången jag gör detta å så i morn ska det skäras i kuber .va å köpte en digitaltermoeter i dag på kjell å kompani dom hade rea på en 50 kr bra pris åter kommer med mer i morn om hur det blev …
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
har gjort trilling nöt men hade ingen blockchoklad hemma så därför blev lite annorlunda å kladdigare men är 3 hasselnötter i varje utom den i nedre högra hörnet är den choklad som blev kvar ..
till sajt värden kan du inte lägga in en kategori tråd som heter godis/snacks/tilltugg
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#94 ja vad är Alladinask utan trillingnöt så bra idé att bara göra ett gäng av trillingar:) så gott!!
”Att ta det första steget är den viktigaste delen av varje upptäcktsfärd och utan tvekan det mest betydelsefulla” – Platon -
95…. håller med dej . dom är ju så goda mums å fler kommer det å bli fram över
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Idag har jag bakat en mjuk pepparkaka. Har aldrig bakat det innan, så jag hoppas den blir så god som dom jag ätit.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
har precis blivit klar med mina maränger i 2 smaker dom ljusare är vanliga å dom lite mörkare är med lakrits smak blev mycket goda har redan haft 2 grannar som prov kaniner skulle ha varit 5 till på bilden med dom har vi ätit upp .
är mycket nöjd med dessa maränger har inte bakat såna på över 10 år receptet finns i stora bakboken heter lätta maränger
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
precis klar med 2 plåtar maränger med saffrans smak blev goda.
receptet finns i stora bakboken heter lätta maränger 125 grader 30 min i mitten av ugnen
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
precis klar med 1 plåt maränger med chilipeppar smak blev goda å med sting i .
receptet finns i stora bakboken heter lätta maränger 125 grader 30 min i mitten av ugnen sen smaksätter jag med det jag vill testa på å har hemma
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
precis klar med 1 plåt maränger med curry smak blev goda.
receptet finns i stora bakboken heter lätta maränger 125 grader 30 min i mitten av ugnen sen smaksätter jag med det jag vill testa på å har hemma
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
precis klar med 1 plåt maränger med kanel smak dom blev goda
receptet finns i stora bakboken heter lätta maränger 125 grader 30 min i mitten av ugnen sen smaksätter jag med det jag vill testa på å har hemma
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
precis klar med 1 plåt maränger med kardemumma smak blev goda va sista plåten ojoj nu har jag maränger
receptet finns i stora bakboken heter lätta maränger 125 grader 30 min i mitten av ugnen sen smaksätter jag med det jag vill testa på å har hemma
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Vet inte om det här räknas som att baka, men jag gjorde chokladpraliner fyllda med jordgubbssylt! Övar in för jul.
Tempereringen var svår och jag gav nästan upp, men slutresultatet blev bra. Chokladen blev lite för tunn på sina ställen så det ska jag tänka på i framtiden
Medarbetare på Skor iFokus
#104 Coolt med egengjorda praliner. Ser jättefina ut. Blev dom goda? Har funderat på att testa göra praliner, men det har hittills bara stannat vid tanke. Nu blev jag inspirerad att prova. Hade varit en kul present att ge bort om man lyckas få fina och goda.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#105 skalen blev lite tunna, men goda blev de 👍 Hittade en bra sida med instruktioner på hur man gör, kan länka om du vill?
Jag kommer nog göra måååånga praliner i år, haha
Medarbetare på Skor iFokus
Du får gärna länka! 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Jag följde instruktionerna från den här sidan
Medarbetare på Skor iFokus
104..ser jätte fina å goda ut mums lätt riktigt gott med fyllningen bra jobbat
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#108 Länken funkar inte ;) Ska också prova att göra praliner, med nutella i :)
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
http://systerpralin.se/category/pralinguiden/
funkar den?
Medarbetare på Skor iFokus
111… japp den funkar
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Tack för länken! Ser ut att vara en utförlig guide. 👍
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Vill man inte ha jobbet med att temperera chokladen för att göra egna skal, eller om man har ont om tid, så finns det massor av färdiga skal att köpa. Sök på "pralinskal" så kommer det upp en hel del bra länkar. Själv har jag köpt mina pralinskal hos bl.a. Bagaren och kocken och Chokladgallerian. Har inte testat att fylla dem än, men jag håller på att testa fyllningar för fullt. 🙂
Fast idag har jag kokt hallonkola. De står och svalnar just nu, så jag vet inte om de blev bra eller ej. Smakade bara lite på smeten när den var halvstelnad, och den var rätt god, men tyckte inte att den smakade så mycket av hallonen direkt. Kanske smaken "mognar" efter några timmar.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
har precis blivit klar med mina allra första rullrån fick ut 38 av en sats men 6 st blev trasiga å ligger i min mage nu 😃mums så gott🤤så gott så 32 st på bild å jag är super nöjd + visar verktyget med .va skoj å göra dessa så det kommer å bli många fler gjord här hemma .fick dock ha en potatissticka med å hjälp till med för att få en rånet i skåran
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
116.. den ser god å fin är den
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#113 ja, den var väldigt enkel att följa faktiskt! #114 hur fyller man dem då? Skalen ska ju vara stängda liksom? Antar att man får med en botten man fäster med smält choklad? Dessutom låter det ju lite tråkigt, man vill ju kunna göra det lite personligt! Hahaha
Medarbetare på Skor iFokus
#115 Vilka fina rån! Ser så proffsiga ut.
#116 Den tårtan ser jättegod ut. Din mamma måste ha blivit glad.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#118 Har själv köpt lite non-temp till att stänga skalen. Den behöver inte tempereras. Finns bl.a. på Tårtkonst, http://www.tartkonst.se/atbart-material-ingredienser/non-temp-choklad-300g/. Har för mig att "block" (får ju inte heta blockchoklad längre) funkar på samma sätt. Annars tror jag nog det går att bara smälta vanlig choklad. Tempereringen är ju till för att skalen ska släppa från formen, att chokladen ska bli glansig istället för "grå och tråkig" samt den inte ska smälta i handen. Tror dock inte att det spelar så stor roll om enbart undersidan inte är tempererad. Å andra sidan så lär ju all choklad vara tempererad, och gå att använda igen om man inte värmer den till högre gradtal än tempereringstemperaturen. Ska testa vid tillfälle om det funkar att smälta choklad på låg temperatur och se om den fortfarande är tempererad om man stannar vid 28-30 grader.
#115 De blev ju jättebra! Får nog ta mig i kragen och beställa verktyget du köpt så att det blir några rån gjorda. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#117 & #119 tack så mycket☺️
119… tack dom är så goda å jag kommer å göra i olik smaker
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#120 smakar den chokladen som vanlig? Sån choklad har ju tendens till att ha en annorlunda smak mot vanlig choklad, men den verkar ha andra ingredienser! Om du söker på "tempering chocolate how to cook that" finns det någon som faktiskt gjort precis det där! Har själv testat och det funkar även om det känns mer riskabelt ibland Dock känns det lite mer proffsigt att temperera chokladen själv, hahaha
Medarbetare på Skor iFokus
#123 Non-tempen smakar ok, men kan förstås inte jämföras med riktigt choklad. Eftersom den bara används till att stänga pralinerna så tror jag dock inte att det gör så mycket. Såg att t.o.m. proffsen verkar använda non-temp; åtminstone säljer http://www.marron.se/kakao.php det. Marron verkar ju sälja enbart kvalitetschoklad vad jag kan se, så deras non-temp kanske är godare.
Kollade "tempering chocolate how to cook that" och det verkar som om det funkar om man smälter chokladen i mikron. Har en chokladsmältare där jag kan ställa in exakt temperatur, så jag ska testa den också och se om chokladen blir tillräckligt rinnande vid 30-32 grader för att gå att använda.
Håller med om att det är mycket proffsigare att temperera chokladen själv, men ibland räcker inte tiden till. 😭Har testat att göra praliner enbart av choklad; blandade ljus och mörk choklad och smaksatte med frystorkat pulver av hallon och blåbär. Det gick sådär med tempereringen, men jag fick åtminstone ur pralinerna ur formarna - och de var inte av silikon utan polycarbonat. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#123 #124 Ta gärna den diskussionen i en egen tråd istället🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
har bakat 1 sockerkaka med lakrits smak å 1 med curry
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Idag blir det saffranskladdkaka efter detta receptet:
http://www.femme.se/bambi/2013/11/22/saffranskladdkaka-med-mandelmassa-och-vit-choklad/
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Det blir chokladpraliner igen! Fyllda med en lemoncurd-gelé typ. Tänkte ha lite gelatin i så det håller sig fast liksom
Medarbetare på Skor iFokus
Igår blev det saffransbullar med mandelmassa och hallon i och idag blev det knäck för första gången 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Idag blir det lussebullar i olika former och storlekar!
Medarbetare på Skor iFokus
#134 åhh, jag älskar saltlakrits! denna tråden gav mig lite inspiration till att baka, sist var fär några veckor sen och då blev det smulpaj med hallon, blåbär och jordgubbar. Glömde dock ta i potatismjöl, så den blev liiite rinnig… Men god var den! :3
Twitter/Artstagram : m0chicakez
Instagram: nemis.problemis
Deviantart: http://www.deviantart.com/theshadowsinger
134…. fyyyy å frestas så där älska med lakrits 🤤
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#135 och #136 Ja, de blev goda - lakritssirap i själva tryffelsmeten och lite lakritsgranulat strösslat på toppen. Ska ta med på ett möte ikväll, där det vimlar av lakritsälskare. 🙂
Snabba att göra eftersom jag tagit "genvägen" att inte rulla dem. Bara att röra ihop och fylla smeten i ischokladformar. Sedan får de stå och svalna/stelna tills det är dags att äta dem. Använder sprits för att fylla dem, vilket gör det ännu enklare.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag bakar jag glutenfria lussekatter för första gången. Degen står på jäsning just nu. Hoppas de blir ätbara. 🙂
Idag gjorde jag en egen variant av skummtomtar. Det blev lite fler än jag beräknat (63 st) men söta blev de.
Ja eftersom jag själv återhämtar mig efter en operation så fick min mamma springa ärenden åt mig hemma i deras kök när jag bakade.
Det blev Glutenfria Lussebullar, vete lussebullar och glutenfria mazariner, allt gjordes klart på 2 timmar ca! (min mamma begrepp inte hur jag kunde bli klar så snabbt, haha!)
Testade på att baka fudge u mikrovågsugnen!
Har ingen bild just nu, men det var löjligt lätt att göra och det smakade så gott :D
I fredags gjorde jag marängfudge, den blev helt perfekt. Jag tror det var tack vare min Ankarsrum som fick vispa smeten riktigt ordentligt 🙂
På lördagen bakade vi två satser lussebullar, det blev både lussekatter, julkors, luciakronor och andra sorter
Testade att göra skumtomtefudge i fredags. Blev lite väl sött, så ska nog halvera sockermängden nästa gång. Annars var de goda. Ska prova med lite andra sorter också. Typ svampgodis, marshmallows och lite annat gottigt man kan stoppa i. :)
\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!
Bakade lussekatter igår och gjorde lussesemlor av några idag. Såg lussesemla på någon matblogg för ett tag sedan och härmade helt enkelt. Det blev gott!
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Igår blev det en väldigt lätt efterrätt - Chokladmousse med 3 ingredienser bara😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Kakor med jordnötssmör blev det idag.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#148 Ser jättegoda ut! Får jag be om receptet?
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
148… ser ju hur smarriga ut som helst 🤤fyyy å frestas så .
frågar samma som 149…
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Receptet kommer här. Jag gjorde dock tre saker annorlunda än vad som stod i receptet:
1. Jag blandade smöret och sockret först och tillsatte ägget när smöret var ordentligt blandat med sockret.
2. Lade till hackad choklad som jag strödde på ovanpå mandelmasseblandningen.
3. Istället för att forma längder så tog jag ut bitar av smeten och formade som köttbullar och tryckte till med tummen, då blir det samtidigt en fördjupning i dem och degen trycks ut till kakor i formarna.
Fick även ha dem i ugnen fem minuter mer än det står i receptet.
\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!
#151 Tack för receptet! Ska absolut baka kakorna någon dag. Hade du på chokladen innan eller efter gräddningen?
Dagens bakning blev banankaka. Passade bra då jag hade några leopardbananer liggande. Nu luktar det banankaka i hela lägenheten. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#152 Innan gräddningen, ovanpå mandelmassan.
\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!
Ringmunkar bakas idag för första gången :)
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
#154 #155🤤
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
håller med 156…
häromdan gjorde jag rullrån
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Gjorde årets första semlor igår, vet det är lite tidigt kanske men gott är det! :)
I Torsdags förra veckan bakade jag en glutenfri brownie. Den innehåller inget choklad förutom kakao och smakar gudomligt! :P
Väldigt fula men förhoppningsvis goda cupcakes ^^,
Från den senaste Bakboxen som jag fått hem, så har jag bakat en helt sagolikt magiskt god kaka! Har tyvärr ingen bild eller receptet tillhands just nu men jag kan ju beskriva den:
Gör en deg till chocolate chip cookies. Lägg halva degen i en form med löstagbar botten (ca 20 cm i diameter). Bred ut en burk karamelliserad mjölk (dulche de leche) över degen men ha ca 2 cm marginal till kanten. Strö en nypa flingsalt över kolan och täck med den andra halvan av kakdegen. Se till att verkligen täcka kolan ordentligt och försök göra som en stor "gömma" av det, dvs utan hål i kanterna på degen.
Grädda i 200 grader ca 25-30 min. Servera med vaniljglass.
Alltså…. Jag dog och kom till himlen typ fyra gånger om efter en tugga! ;)
Det följde med ett recept på en enkel glass som inte kräver glassmaskin:
En halv burk kondenserad mjölk vispas med 3 dl grädde och vaniljpulver (efter tycke och smak) tills det är tjockt. Frys ett par timmar, klart! :D
Tänker spontant att det är perfekt alternativ för äggallergiker. Personligen så hade jag lite bråttom när jag gjorde detta och skulle bjuda på, så jag vispade inte smeten så hårt och körde den en vända i glassmaskin. Det resultatet blev kanonbra, men jag är ledsen att jag inte kan redogöra för er hur det blir utan maskin.
Önskar er alla en underbar helg!
#165 Låter jättegott! ^^
jätte fin å så söt katt
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Citronkladdkaka, citronbiskvier och ska göra bottnen + fyllningar till tårta imorgon :D Kan lägga in bilder under morgondagen ^^,
#171 Men vad fint! Är fatet gjort till cake pops? 🙂
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
171…ser gott ut
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#172 Tack. Ja, fatet är ett cake pops-fat, men det går även att ha cupcakes på det (t.o.m. samtidigt med cake popsen). Finns att köpa på Lyckas med mat: http://www.lyckasmedmat.se/cake-pops/5323-kitchen-craft-cupcake-och-cake-pop-stall.html. Det är väldigt praktiskt, för när det inte är hopmonterat är det bara ett par centimeter högt, så det tar inte så mycket plats.
#173 Hoppas de är det också. Har inte smakat på dem ännu, för de är till min brorsonsons ettårskalas idag. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag blev det en minitårta och en mosskaka i form av granar. Tårtan blev inte så vacker, men jag hade ont om tid. Mosskakan ska pudras med florsocker så att det ser ut som snö på granarna.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bakade en blåbärspaj idag :) Glömde tyvärr av att fota innan jag gick hemifrån med den.
||My Love For Animals Is Immortal||
Kladdkaka i mugg med nutella och smält choklad i mitten, bland det godaste jag har ätit 😍
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
Blev små veganska banankakor och vegans kladdkaka i mitt kök idag ^^,
Förra lördagen bakade jag Vitchoklad pannacotta med hemmagjord hallonsylt och igår bakade jag glutenfria kärleksmums! :D
Bakade dessa cookies idag. Farligt goda! Rekommenderas. (Jag hade inte marshmallows hemma, så jag hade i lite extra nötter istället.)
http://www.koket.se/mitt-kok/roy-fares/american-cookies-med-marshmallows/
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#184 dom ser farligt goda ut :)
||My Love For Animals Is Immortal||
Idag blev det hastbullar 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Schackrutor blev det idag på jobb 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Är det bara jag som blir sjukt sugen på något gott när jag ser alla dessa fina bakverk?!😀
Bakade cupcakes igår, ville prova att spritsa rosor. Det blev rätt bra för att vara första gången iallafall :)
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#191 Så snyggt! 👍
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#192 #193 Tack!🤗
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
Idag har jag bakat en banan-och chokladkaka. Vi ska ha den till kvällsfika sen. Hoppas den är god.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Mjölkchokladkaka med krisp 😍
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
En klassik kladdkaka med grädde😃
Denna tråd börjar bli lång och seg att ladda, så nu gör jag en ny tråd om våra bakverk 🙂
Välkomna hit
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"