8 Matig bakning - Frågor, recept & Bilder

Matmuffins och liknande!

2015-04-26 19:11 #0 av: ChristineL

Fick ett väldigt bra tips inför sommaren av en annan förälder på öppna förskolan. Matmuffins! Superbra att ha med sig om man är ute en heldag på äventyr med barnen.

Grejen är att jag vill undvika att baka med massa vetemjöl. Vi är inte glutenkänsliga men jag tycker bara det blir så degigt med mjöl. Vill gärna ha massa tips på matmuffins, pizzasnurror, piroger och liknande som det inte är massa vete i :)

Anmäl
2015-04-26 19:14 #1 av: VildaVittra

Jag brukar ha massa kokt mosad blomkål och riven ost i smeten, då minskar mängden mjöl man äter rejält. Sedan toppar jag med en halv körsbärstomat innan de stoppas in i ugnen. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-04-29 18:41 #2 av: ChristineL

Ja, men just det! Hörde nån som gjorde pizzabotten av riven blomkål och parmesan... Mums!

Anmäl
2015-04-29 19:18 #3 av: [Sabina]

#1 och #2 Det låter verkligen jättegott! Ett bra förslag som jag måste testa, känner jag Glad

Anmäl
2015-04-30 21:26 #4 av: Tessen

Här är ett smidigt recept på pizzabotten för dom som även vill undvika ost. Fiberhusken i degen går att byta mot t ex kokosmjöl eller annat valfritt mjöl.
Jg har själv testat det och just till pizzabotten så fungerar det bra iaf! :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.