Annons:
Etikettövrigt
Läst 1074 ggr
Wony
2015-04-13 15:26

Rädda sugarpaste?

Jag skulle ha en inventering i skåpen häromdagen och märkte då att sugarpasten blivit stenhård! Den har varit inpackad i plast i en lufttät plasthink. Går den att rädda? Som den är nu vore den mer praktiskt att slå i spik med än att kavla, och det är ca 100-200g så känns lite dumt att slänga i onödan…

Annons:
[Sabina]
2015-04-13 21:44
#1

Du kan försöka att värma upp hela klumpen lite försiktigt i micron, ca 15 sekunder i taget, tills det är mjukt nog att det precis går att knåda. Använd sedan rikligt med paetal base (eller det fett du brukar använda) för att ytterligare knåda sugarpasten smidig.
Går det, så kan du sen i alla fall, använda sugarpasten till att skapa småblommor eller lock till cupcakes.
Blommorna torkas och locken kan med fördel frysas.

Jag har dock själv fått slänga åtskilliga kilo sugarpaste genom åren då jag antingen glömt bort det eller inte varit noga med att frysa in det i tid.

Upp till toppen
Annons: