Annons:
Etikettkakor
Läst 2217 ggr
[[Mellebelle]]
2014-10-31 20:37

snabb fråga!

Håller på att baka havrekakor och ser nu att man ska ha i hjortronssalt, men det har jag inte hemma, går det bra att ta vanligt salt?

Annons:
[trazy]
2014-10-31 20:45
#1

nej jäser av hjotronsalt ej av salt vanligt

Grace2009
2014-10-31 20:47
#2

Nej, det kan du inte! Hjorthornssalt är som bakpulver, det är så att dina kakor blir luftiga. 1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver.

[[Mellebelle]]
2014-10-31 21:19
#3

okej tack! kan jag ta bakpulver istället?

Grace2009
2014-10-31 21:29
#4

# japp. 1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver

[[Mellebelle]]
2014-10-31 21:30
#5

super tack! :)

[[Mellebelle]]
2014-10-31 22:12
#6

hm.. är värdelös på att baka verkar de som haha.. men jag har följt detta recept http://www.recepten.se/recept/havrekakor.html och har haft dom inne i ugnen i 12 minuter ungefär, men när jag tog ut dom så är dom fortfarande lite mujuka, kommer dom att hårdna till sig eller ska ja he in dom igen? 

för dom har iallfall fått den där gyllenbruna färgen, dom lär ju brännas om jag her in dom längre?

Annons:
[[Mellebelle]]
2014-10-31 22:14
#7

haha märkte att dom hårdnar… ska inte baka 🤪

Grace2009
2014-11-01 09:39
#8

#7 Jodå, baka på du, de blev väl bra? Kakor har ju en tendens att smaka bra även om de råkar se fyj*vliga ut, så kör på du!

[[Mellebelle]]
2014-11-01 13:05
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

joda dom blev faktiskt goda, och såg endå hyffsat bra ut :)

Upp till toppen
Annons: