4 Kakor - Bilder

snabb fråga!

2014-10-31 20:37 #0 av: [[Mellebelle]]

Håller på att baka havrekakor och ser nu att man ska ha i hjortronssalt, men det har jag inte hemma, går det bra att ta vanligt salt? 

Anmäl
2014-10-31 20:45 #1 av: [trazy]

nej jäser av hjotronsalt ej av salt vanligt

Anmäl
2014-10-31 20:47 #2 av: Grace2009

Nej, det kan du inte! Hjorthornssalt är som bakpulver, det är så att dina kakor blir luftiga. 1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver.

Anmäl
2014-10-31 21:19 #3 av: [[Mellebelle]]

okej tack! kan jag ta bakpulver istället?

Anmäl
2014-10-31 21:29 #4 av: Grace2009

# japp. 1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver

Anmäl
2014-10-31 21:30 #5 av: [[Mellebelle]]

super tack! :) 

Anmäl
2014-10-31 22:12 #6 av: [[Mellebelle]]

hm.. är värdelös på att baka verkar de som haha.. men jag har följt detta recept http://www.recepten.se/recept/havrekakor.html och har haft dom inne i ugnen i 12 minuter ungefär, men när jag tog ut dom så är dom fortfarande lite mujuka, kommer dom att hårdna till sig eller ska ja he in dom igen? 

för dom har iallfall fått den där gyllenbruna färgen, dom lär ju brännas om jag her in dom längre? 

Anmäl
2014-10-31 22:14 #7 av: [[Mellebelle]]

haha märkte att dom hårdnar... ska inte baka Galen

Anmäl
2014-11-01 09:39 #8 av: Grace2009

#7 Jodå, baka på du, de blev väl bra? Kakor har ju en tendens att smaka bra även om de råkar se fyj*vliga ut, så kör på du!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.