Annons:
Etikettrecept
Läst 4914 ggr
Oceanen
2014-10-26 11:35

Klumpar i smet

Hej!

Har ni några tips på hur man slipper klumpar i smet. ? I vissa recept står de vänd ner torra ingredienserna, hur går de till utan att få klumpar?

Vilka råd som helst är välkommet =)

Annons:
pernillaoscarsson
2014-10-26 11:40
#1

Du kan använda en skikt.

Sjöstjärna
2014-10-26 11:45
#2

Att sikta ner mjölet hjälper en del. Ett annat knep är att inte ta i all vätskan innan man vänder ner de torra ingredienserna och istället späda med resten av vätskan efter att man vänt ner och rört till en slät smet. Även i de fallen man häller ner vätska i torra ingredienser så är det bra att ta lite i taget och röra/vispa ordentligt emellan för det minskar också risken för klumpar.

/Sjöis

"Sat Chit Ananda - Varande Medvetande Salighet ❤️"

Oceanen
2014-10-26 11:52
#3

Åh jätte bra tips! tack så mkt1 😃

Tessen
2014-10-26 18:26
#4

Eller så gör man så att man vänder ner en 4edel av det torra i dom blöta ingredienser i taget. Jag tycker iaf att det är mycket enklare att vända ner dom torra ingredienserna lite i taget i dom blöta. Vill man så kan man sikta ned lite i taget sen tar man gummispateln och vänder ner dom torra ingredienserna. Jag brukar inte få klumpar när jag gör så iaf :)

/T

Upp till toppen
Annons: