Klumpar i smet
Hej!
Har ni några tips på hur man slipper klumpar i smet. ? I vissa recept står de vänd ner torra ingredienserna, hur går de till utan att få klumpar?
Vilka råd som helst är välkommet =)
Du kan använda en skikt.
//Pernilla
Http://pernillaoscarsson.weebly.com
Instagram: pernillaoscarsson
Att sikta ner mjölet hjälper en del. Ett annat knep är att inte ta i all vätskan innan man vänder ner de torra ingredienserna och istället späda med resten av vätskan efter att man vänt ner och rört till en slät smet. Även i de fallen man häller ner vätska i torra ingredienser så är det bra att ta lite i taget och röra/vispa ordentligt emellan för det minskar också risken för klumpar.
/Sjöis
"Sat Chit Ananda - Varande Medvetande Salighet ❤️"
Åh jätte bra tips! tack så mkt1 😃
Eller så gör man så att man vänder ner en 4edel av det torra i dom blöta ingredienser i taget. Jag tycker iaf att det är mycket enklare att vända ner dom torra ingredienserna lite i taget i dom blöta. Vill man så kan man sikta ned lite i taget sen tar man gummispateln och vänder ner dom torra ingredienserna. Jag brukar inte få klumpar när jag gör så iaf :)
/T