3 Kakor - Frågor & recept

Kakor med nougat

2014-06-18 18:57 #0 av: Gasoline

Åt för ett tag sedan kakorna i länken nedan, vart lite inspirerad och tänkte då göra något liknande. 

Jag tänkte att jag skulle göra mördeg, bulla till små bollar och göra en grop i mitten. Grädda i ugn och sedan fylla gropen med smält nougat.

Saker blir dock sällan som jag tänkt.. 

http://www.delicato.se/48/27/Kolasprits.html

Anmäl
2014-06-18 18:58 #1 av: Gasoline

Groparna i mördegskakorna "försvann" i ugnen, men det gick att trycka ut små gropar i kakorna när jag väl fått ut dom ut dom. 

Anmäl
2014-06-18 18:59 #2 av: Gasoline

"Färdig produkt - Nougaten smälte inte riktigt ut som jag tänkt och det ser ut som . . . . Förlägen Hmm.. 

Hoppas att dom iallafall smakar bra Glad

Anmäl
2014-06-18 19:05 #3 av: nickiee

hur smakade dom ser goda ut

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-06-18 19:08 #4 av: Gasoline

#3 Vet inte riktigt. Nougaten har inte hunnit stelna och jag äter inte sådant på vardagar Glad

Jag kan återkomma på fredag (om jag kommer ihåg) och berätta om det var gott eller ej. Glad

Anmäl
2014-06-18 19:14 #5 av: KaiPon

#4 Annars kan du skicka några till mig så kan jag berätta. Oskyldig

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2014-06-18 19:16 #6 av: Gasoline

#5 Absolut. Hoppas dom inte är smulor när dom kommer fram bara Gapskrattar

Hade tänkt be sambon smaka dom innan fredag så att han kan tala om för oss om dom dög att äta eller inte. Glad

Anmäl
2014-06-18 19:18 #7 av: AnnaFagerell

Nougatgrottor istället för hallongrottor då typ? Ser gott ut oavsett

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2014-06-18 19:19 #8 av: KaiPon

#6 Ska jag skicka ett meddelande med min adress? Smulor går bra det med för mig Skämtar

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2014-06-18 19:21 #9 av: Gasoline

#7 Ja, något i den stilen. Fast att jag lade på nougaten efter att kakorna varit i ugnen. 

#8 Skrattar

Anmäl
2014-06-18 21:57 #10 av: Gasoline

Min sambo (och jag som fuskade Förlägen) tyckte att det vart underbart gott, bara så att ni vet Glad

Anmäl
2014-06-23 17:17 #11 av: Gasoline

Kan man frysa in dessa kakor för att sedan tina upp och smälta chokladen vid ett senare tillfälle? 

Det är mördegskakor, och det är dessa kakor som min fråga gäller i allmänhet. 

Anmäl
2014-06-24 17:45 #12 av: [Sabina]

#11 Det går jättebra att frysa mördegskakor och ta fram lite i taget till senare tillfällen. Jag gör det ofta då vi bakar mycket här hemma men inte hinner äta upp i samma takt. Låt kakorna tina i rumstemperatur ca 30 min-1 timme så smakar dom som nybakta Glad

Anmäl
2014-06-26 08:10 #13 av: [Älskamig]

Dem såg jätte mumsiga ut! :) Ett annat tips som jag och min mamma körde på i julas, var att baka typ havreflarn och sen riva nougat över. :) Jättemumsigt!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.