14 Övrigt

Halloncheesecake recept sökes

2014-05-31 17:31 #0 av: DiamondIce

Som rubriken lyder så letar jag efter ett recept på halloncheesecake! Har letat runt i böcker och på internet men hittar inte riktigt någon som jag känner passar :s Så nu hoppas jag att någon här inne kan tipsa om något gott recept?

Mina krav på cheesecaken är:

-Ska vara en kall cheesecake som inte lagas i ugn (för utom botten)

-Får inte vara för söt

-Får inte innehålla nötter (Får däremot innehålla kex och liknande som innehåller nötter, då det är lätt att byta ut)

-Måste gå att göra minst en dag innan man ska ha den


Tänkte servera den som "tårta" på min 18års dag nästa vecka, så det är bra om receptet räcker till många personer :)


Anmäl
2014-05-31 17:42 #1 av: dermot

Går väl att göra en jordgubbscheescake fast du byter ut jordgubbarna mot hallon? :)

// Anka
~ It's interesting to watch devils cry when angels want to stab you in the back. ~ 




Anmäl
2014-05-31 19:14 #2 av: Madde_Warrior

http://www.tasteline.com/Recept/Hallonpannacottapaj
Den här gillar jag brukar sila bort hallonens kärnor och även ta mer hallon

Anmäl
2014-05-31 19:51 #3 av: leemland

Du vill inte ha den för söt säger du. 
Dra då ner på sockret i receptet. Du kan ta bort 1/3(har för mig det är det måttet)  utan att smaken påverkas. 

Och använd osötade bär. 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-31 20:51 #4 av: DiamondIce

Tack så mycket, ska prova med den Madde_Warrior tipsade om, fast får göra två om det ska räcka Glad


Anmäl
2014-06-01 01:01 #5 av: Tessen

En hallonpannacottapaj är inte alls lik cheesecake i smaken.
Är det en frozen cheesecake eller bara en vanlig "no bake" du är ute efter?

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-06-01 11:51 #6 av: DiamondIce

#5 den liknar en cheesecake i receptet, det duger för mig :) Dessutom verkar det inte omöjligt att justera lite i receptet... 

Att jag inte vill ha en som görs i ugnen är för att de oftast liknar en ostkaka mer, och får en svampigare konsistens. Det spelar alltså inte så stor roll vilken sorts cheesecake så länge den inte behöver ugn för att stelna 


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.