Annons:
Etikettövrigt
Läst 916 ggr
leemland
5/13/14, 8:06 PM

Orsak till döbakning?

Precis som rubriken säger. 

Vad finns det för orsaker till att en kaka blir döbakad?

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Annons:
VildaVittra
5/13/14, 8:41 PM
#1

Jästen/surdegen/bakpulvret osv är "död" eller för gammal.

För kallt vid jäsning.

För varmt vid jäsning så de kollapsar.

För mycket smör i sockerkakssmeten.

För lite mjöl i smeten.

För mycket mjöl i smeten.

Fel pH på smeten.

Finns massor…

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

leemland
5/13/14, 8:44 PM
#2

#1 Okej. Tack för svaret! 

De va en långpannekaka jag gjorde. Jag tyckte själv konsistensen blev väldigt gummiaktig. Och den blev "hårig" på bara 2 dagar trots att den va i en behållare och ingen tagit på den :/

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Upp till toppen
Annons: