14 Övrigt

Orsak till döbakning?

2014-05-13 20:06 #0 av: leemland

Precis som rubriken säger. 

Vad finns det för orsaker till att en kaka blir döbakad? 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-13 20:41 #1 av: VildaVittra

Jästen/surdegen/bakpulvret osv är "död" eller för gammal.

För kallt vid jäsning.

För varmt vid jäsning så de kollapsar.

För mycket smör i sockerkakssmeten.

För lite mjöl i smeten.

För mycket mjöl i smeten.

Fel pH på smeten.

Finns massor...

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-13 20:44 #2 av: leemland

#1 Okej. Tack för svaret! 

De va en långpannekaka jag gjorde. Jag tyckte själv konsistensen blev väldigt gummiaktig. Och den blev "hårig" på bara 2 dagar trots att den va i en behållare och ingen tagit på den :/ 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.