Annons:
Etikettkakor
Läst 3754 ggr
[erikam]
2014-05-12 18:45

Toscatäcke med mjölk istället för vispgrädde?

Som rubriken lyder, kan man byta ut vispgrädden mot mjölk och är det något man bör ta mer eller mindre mängd av då? Vill göra kladdkaka med toscatäcke (kokos) men har aldrig provat att byta grädden mot något annat :)

Annons:
[erikam]
2014-05-12 18:51
#1

Hann baka innan jag fick svar så om någon undrar i framtiden så gick det såklart bra, tog samma mängd mjölk som jag skulle tagit grädde. Inte riktigt samma fyllighet i smeten men det ser än så länge smarrigt ut iaf :)

Gasoline
2014-05-12 20:32
#2

Vilken tur att det löste sig :-) Grädde har ju lättare för att tjockna än vad mjölk har, tror nog att det är främst därför man använder grädde och inte mjölk? Bara en fundering.

[erikam]
2014-05-12 21:18
#3

Jo men så är det säkerligen. Eftersom smeten inte blev lika bra som när man använde grädde så stelnade aldrig toscatäcket riktigt men den dög gott till lite kvällsgotte ändå :)

Gasoline
2014-05-12 21:41
#4

Ja, precis :-) huvudsaken är att det smakar bra, säger jag som alltid misslyckas. Haha! :-)

[erikam]
2014-05-12 21:47
#5

#4 Jo men precis, ska man inte bjuda så spelar det ingen roll. Övning ger färdighet 😃

Upp till toppen
Annons: