Brödet blir för fuktigt/geggigt
Hej!
Jag är verkligen urdålig på att matlagning och bakning. Nu ikväll försökte jag för första gången baka bröd.
Jag gjorde precis så som det stod i receptet. Blandade något uppvärmd turkisk yoghurt och jäst, rörde om, och tillsatte resten av ingredienserna, lät degen jäsa 45 min, blandade degen igen, lät degen jäsa återigen i 30 min, och slutligen gräddade brödet i ugnen i ca 40 min.
Men ändå blev brödet för mjukt och löst, och… geggigt. För fuktigt, eller vad man ska kalla det. Jag ville inte ha brödet så mkt längre i ugnen då ytan skulle brännas.
Vad gjorde jag för fel? Hur undviker man fuktig insida och samtidigt en bränd yta? I mitt fall verkar det som att det är antingen eller när jag bakar…
Lägg bakplåtspapper på den så bränns inte översidan:) låter som att det behövde va inne längre. Den e klar när de låter ihåligt om du knackar på bottnet på den:)
Ok tack! får testa det nästa gång :)
Så lite så:)