8 Matig bakning - Frågor, recept & Bilder

Brödet blir för fuktigt/geggigt

2014-04-24 00:01 #0 av: Blanksteg

Hej!

Jag är verkligen urdålig på att matlagning och bakning. Nu ikväll försökte jag för första gången baka bröd.

Jag gjorde precis så som det stod i receptet. Blandade något uppvärmd turkisk yoghurt och jäst, rörde om, och tillsatte resten av ingredienserna, lät degen jäsa 45 min, blandade degen igen, lät degen jäsa återigen i 30 min, och slutligen gräddade brödet i ugnen i ca 40 min.

Men ändå blev brödet för mjukt och löst, och... geggigt. För fuktigt, eller vad man ska kalla det. Jag ville inte ha brödet så mkt längre i ugnen då ytan skulle brännas. 

Vad gjorde jag för fel? Hur undviker man fuktig insida och samtidigt en bränd yta? I mitt fall verkar det som att det är antingen eller när jag bakar...

Anmäl
2014-04-24 00:03 #1 av: Egycsaj15

Lägg bakplåtspapper på den så bränns inte översidan:) låter som att det behövde va inne längre. Den e klar när de låter ihåligt om du knackar på bottnet på den:)

Anmäl
2014-04-24 00:06 #2 av: Blanksteg

Ok tack! får testa det nästa gång :)

Anmäl
2014-04-24 01:02 #3 av: Egycsaj15

Så lite så:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.