9 Recept övrigt

Choklad + Jordnötter

2014-04-07 01:08 #0 av: Tessen

Jag tänkte dela med mig av ett gäng recept på cookies mest med antingen choklad och jordnötter eller bara choklad samt två Snickerskakor/tårtor och den underbart goda Heaven and Hell Cake som är en massa jobb men såå saftig och god.

Jag börjar med min favorit sen så blir det i random ordning.

Peanutbutter chocolate chip cookies

100 gram  smör
1 dl        jordnötssmör
1 dl        strösocker
1 dl        Brunt socker (t.ex. farin socker)
1 st        ägg
2,5 dl    vetemjöl
1 krm     salt
0,5 tsk   bakpulver
0,5 tsk   bikarbonat
1,5 dl    hackad choklad(mörk, ljus, vit el blanda efter smak)


Rör samman sockret med det rumsvarma smöret och jordnötssmöret.
Tillsätt ägget.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt för sig och rör ner.
Blanda sist ner den hackade chokladen.
Forma degen till bollar och platta ut dem till kakor, modell större, på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader i 10 minuter. 


Brownie Cookies med Peanutbutter frosting

    350 g choklad
    40 g smör
    2 ägg
    150 g socker
    1 tsk. vaniljextrakt
    35 g mjöl
    ¼ tsk. bakpulver

Ta ut alla de ingredienser som du behöver för att skapa dessa super goda kakor.
Lägg 200 g choklad med 40 g smör i en skål och ställ över en kastrull som du fyller med vatten.
Låt chokladen smälta helt över vattenbad.
Rör hela tiden, och när du ser att allt är smält ta bort den från spisen.
Låt chokladen vila medan du fortsätter med resten av ingredienserna.
Blanda ägg, socker och vaniljsocker tillsammans i ca 15 minuter.
Efter 15 minuter i äggsmeten fluffig och vit.
Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna. 
Ställ in timern på 10 minuter så smeten får stå och bli lite fastare.
Ta ca 1 msk smet per kaka.
Ha ett litet avstånd mellan varje kakadå dom flyter ut.
Grädda dem i ca 8-10 minuter 180 C.
Låt kakorna vila i 20-30 minuter så att de blir lite fastare.
Ät som dom är eller fyll dom två och två med en jordnötssmörsfrosting.

Frosting

    160 g florsocker
    280 g jordnötssmör
    80 g smör
    1 tsk. vaniljextrakt
    0,8 dl vispgrädde

Vispa ihop allt utom grädden tills det är fluffigt och börjar bli ljust i färgen.
Tillsätt då grädden och fortsätt vispa tills det blir ordentligt fluffigt och smidigt.


Chocolate chip pudding cookies (kan vara svåra att hitta ingredienser till)

226g     smör
60g      socker
150g     farinsocker
ca 100g  vaniljpuddingmix
1 st     ägg
1 tsk    vaniljextrakt
1/2 dl   naturell yoghurt
285g     mjöl
1 tsk    bikarbonat
1 tsk    salt
250g     chokladknappar


Ta fram smöret och ägget en stund innan och låt bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 190 grader.
Sätt ungen på 250 grade.Lägg rumsvarmt smör, socker och farinsocker i en skål. Vispa tills det är fluffigt, ca 5 min.
Tillsätt ägget och fortsätt vispa i ca 3 minuter. Skrapa ner smeten från kanterna emellanåt.
Vispa ner vaniljextraktet.Tillsätt yoghurt och vaniljpudding mix och vispa ihop.
Rör ihop mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Sikta ner i smeten och rör till en deg, ha sedan i chokladknapparna.
Gör teskedsstora bollar och lägg på en plåt med lite mellanrum, ca 12 st på en plåt. Grädda i 10 minuter.
Låt kakorna vila på plåten i minst 5 minuter innan du flyttar på dom. Låt svalna helt.



Chocolate Chip Cookies


Ca 40 stycken

Ingredienser
200 gram  smör
1 dl  strösocker
1 dl  sirap
2 st  ägg
2 tsk  pulverkaffe
6,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
200 gram  choklad

Tillagning
1. Blanda smör och socker poröst.
2. Tillsätt sirap och ägg under omrörning.
3. Häll i pulverkaffet. Rör tills kaffet löst sig helt.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och häll sedan i det.
5. Hacka chokladen och blanda i smeten. Smeten är nu ganska så lös, därför är det bra om den får stå i kylen minst 30 minuter.
6. Ta ut kaksmeten ur kylen, forma till två rullar och dela dem i mindre bitar, ca 40 st. Rulla bitarna till bollar och platta ut dem ganska tunt på en bakpappersklädd plåt.
7. Grädda mitt i ugnen, 175 grader ca 20 minuter, tills de fått fin färg.


Chunky Cookies

Ingredienser
Portioner: ca 40 stycken
Tid: 15 min + 30 min i kyl + 20 min i ugn

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk kallt kaffe
2 ägg
200 g av din favoritchoklad (blanda gärna olika sorter)
6-7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. Rör ihop smör och socker i en bunke. Rör ner sirap, kaffe och ägg. Hacka chokladen.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke och rör ner det i smeten tillsammans med chokladen.
3. Dela den ganska lösa degen i två bitar och låt dem ligga i kylskåp i minst 30 minuter för att stelna en aning.
Sätt ugnen på 175 grader i god tid.
4. Ta ut ena degbiten, rulla ut den till en längd och dela den i 20 bitar.
Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut kulorna till ganska tunna kakor och grädda dem i cirka 20 minuter, eller tills de fått fin färg.
Vill du spara överbliven deg lite längre, så förvara den i frysen inslagen i smörpapper och nerstoppad i lufttät plastpåse, i högst 1 månad.



Cookies fullproppade med jordnötter

Receptet ger 40-50 småkakor. Ugnstemperatur: 200°

200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl råsocker (jag använde ljust muscovadosocker)
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 nypa salt
1 dl jordnötssmör
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hackade salta jordnötter
Dekoration:
salta jordnötter

Rör smör och allt socker smidigt. Rör ner ägg och salt.
Klicka ner jordnötssmöret.
Blanda mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten.
Blanda ner de hackade jordnötterna.
Forma bollar av smeten som du lägger på en bakpappersklädd plåt.
Platta till bollarna och dekorera med jordnötter, hela eller hackade väljer du själv.
Tryck försiktigt ner nötterna i kakan så hålls de bättre fast.
Grädda kakorna i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna på galler och förvara dem sedan i en lufttät burk.



Dubbla chokladcookies med jordnötssmörfrosting

120 gram  mörk choklad
120 gram  smör
300 gram  socker, (3 1/4 dl)
3 st      ägg, uppvispade
120 gram  vetemjöl, (2 dl)
1,5 tsk   bakpulver
120 gram  kakao pulver,
120 gram  mjölkchoklad, hackad i lite större bitar

Fyllning
150 gram  jordnötssmör
50 gram   florsocker, (6 msk)

Tillagning
1. Värm ugnen till 170 grader.
2. Smält den mörka chokladen med smöret i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. Låt det kallna.
3. Rör sedan ner sockret och därefter äggen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda allt väl och rör sedan ner mjölkchokladbitarna.
4. Ta en tesked chokladmassa och rulla den mellan handflatorna till en liten kula. Lägg den på en klädd plåt och platta till den lite. Gör på samma sätt med resten av smeten, sprid ut kakorna med 5 cm mellanrum.
5. Grädda kakorna i 12–15 minuter. Låt dem kallna på ett bakgaller.
6. Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Bred smöret på en kaka och lägg ihop den med en annan. Tryck till lite så att de håller ihop.


Jordnötsgaffelkakor

Receptet blir ca 40 kakor

200 g smör
2 dl ljust muscavadosocker
2 msk ljus sirap
2 dl havregryn
1 dl jordnötssmör
2 dl saltade jordnötter, hackade
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175c.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en smidig deg.
Knåda ihop degen med lite extra mjöl på bakbordet.
Rulla ut till två längder och dela varje i ca 20 bitar.
Forma till bollar, lägg på bakpappersklädd plåt och tryck till med en gaffel.
Grädda 10-12 min.
Max 10 min. Håll koll – blir snabbt bruna. De ska inte ha så mycket färg.

Tips: blanda ner en hackad dubbeldajm eller chokladknappar i degen.



Jordnötssmörcookies


225 g smör, rumstempererat
200 g socker
200 g ljust råsocker
2 ägg
½ tsk vaniljessens
240 g grovkornigt jordnötssmör (slätt går om man vill)
340 g mjöl
2 ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt

- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa samman smör och socker till en lätt och luftig smet.
- Vispa ner äggen, ett i taget. Skrapa ned det som fastnar på kanten så allt blir fint blandat.
- Vispa ner vaniljessens och jordnötssmör på låg hastighet.
- Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg.
- Klicka ut smeten på plåten, se till att kakorna har gott om plats att svälla. Det blir ca 24 st kakor.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills kakorna är gyllenbruna i kanterna och ganska platta.
- Låt kakorna svalna på plåtarna innan du ställer dem på ett galler för att svalna. Kakorna ska vara mjuka och sega.



Jordnötssmörsnittar

100 g rumsvarmt smör
1 dl  socker
1 dl  jordnötssmör
2 msk sirap
2½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat

Blanda samman smör, socker och jordnötssmör till en jämn massa.
Rör ner sirapen.
Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör sedan ner det.
Forma till en fast kakdeg och rulla till två plåtlånga längder.
Lägg på plåt med bakplåtspapper, platta ut och grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Skär längderna på bredden till 2-3 cm breda kakor.



M&M Cookies

Ca 20 stycken

Ingredienser
4,5 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
1 tsk  salt
150 gram  smör
1,5 dl  strösocker
1,2 dl  Brun Farin
2 st  ägg
2 dl  m&m´s


Tillagning
1. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål för sig.
2. Vispa smöret mjukt i en annan bunke tillsammans med de båda sockersorterna.
3. Tillsätt äggen, ett i taget och häll i mjölblandningen lite åt gången och rör tills du fått en jämn smet.
4. Hacka godiset i grova bitar och blanda i det. Låt degen stå kallt i ca 60 minuter.
5. Klicka ut smeten på en smord plåt, eller plåt med bakpapper.
6. Använd gärna en glasskopa när du skall klicka ut kakdegen, då blir alla kakor lika stora, grädda mitt i ugnen på 170 grader i 15-20 minuter.


Nutella Cookies

Ca 30 stycken
Ingredienser
3 dl      vetemjöl
3 msk     kakao
2 tsk     bakpulver
100 gram  smör
2 dl      socker
1 st      ägg
2 dl      jordnötter
1 dl      nutella eller nötkräm

Tillagning
1. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål för sig.
2. Vispa smöret mjukt tillsammans med sockret i en annan bunke.
3. Rör i ägget, därefter mjölblandningen, de grovt hackade jordnötterna och nötkrämen.
4. Klicka ut 30 klickar på en plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter


Peanutbutter Cookies


2 3/4 dl    vetemjöl
1/2 tsk     salt
1tsk        bakpulver
Drygt 1 dl  socker
Drygt 1 dl  farinsocker
Drygt 100 g smör
Drygt 1 dl  jordnötssmör
1           ägg
1/2 tsk     vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Blanda socker, farin, smör, vaniljpulver och jordnötssmör.
Vispa i ägget.
Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i.
Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga.
Grädda i 190-200 grader i mellan 8 och 10 minuter.


Sega chocolate chip cookies


300g     smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2        ägg
3 tsk    vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk    salt
1 tsk    bikarbonat
4 msk    kakao
200 g    choklad (grovhackad, vit eller mörk)
(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker.
Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”,
ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.
Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor,
de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna.
Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler,
för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. 
Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över.
Ju längre du låter dom bli kalla desto krispigare och sega blir dom.



Snickerskaka


1 burk  jordnötssmör (350g)
1 dl    socker
1 dl    sirap
10 dl   cornflakes
1/2 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)

200 g   choklad till garnering

Gör så här:
Smält samman jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull (Obs, det får inte koka). Rör då och då.
Krossa flingorna och blanda ner i kastrullen tillsammans med vaniljpulvret. Rör om.
Bred ut röran på ett bakplåtspapper eller i en bakplåtspapperförsedd form.
Smält chokladen och häll/bred över.
Låt stå svalt en stund och skär sedan i bitar.



Choklad/SnickersTårta

Ingredienser

2 bottnar
6 st ägg
6 dl strösocker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
0.5 dl ströbröd

Peanutbutter cream
3 dl jordnötssmör
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Mörk chokladkolasås
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör

Ljus chokladfrosting
100 g mörk choklad 70%
125 g mjölkchoklad, tex Marabou
1.35 dl vispgrädde
1 msk glykossirap eller vit sirap
175 g smör, rumstempererat

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
1. Botten
2. Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig.
3. Smält smör i en kastrull.
4. Drag av från värmen och tillsätt bitar av choklad.
5. Rör på svag värme tills chokladen har smält.
6. Blanda chokladsmeten i äggsmeten.
7. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel.
8. Sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott.
9. Smörj två kakformar med löstagbar kant (18 cm).
10. Strö ströbröd i formarna och häll i smeten.
11. Baka i ugnen ca 30-35 minuter. Prova med en sticka för att se när kakorna är klar. De ska bli fasta men ändå fortfarande lite kladdiga.
12. Låt svalna och ställ i kylen över natten. Kakorna är lättare att dela när de är fasta och kalla.

13. Peanutbutter cream
Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev.
14. Vispa grädden och vänd in i smeten.
15. Bred krämen på mellan tårtbottnarna.

16. Chokladkolasås
Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull.
17. Låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladsås.
18. Låt svalna.

19. Ljus chokladfrosting
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
20. Koka upp grädde och sirap i en kastrull.
21. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter.
22. Rör till en jämn chokladsmet.
23. Låt svalna.
24. Vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten.
25. Smeten ska bli helt slät.
26. Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna.
27. Klä tårtan med ljus chokladfrosting och ställ in i kyl ca 30 minuter.
28. Tag ut och häll över chokladkolasåsen.
29. Toppa med jordnötter.



Heaven and Hell Cake
Räcker till 20-25 bitar
OBS! Det är många moment, så läs igenom receptet noga innan du sätter igång.

Angel Food Cake

1,5 dl cake flour (= 1,5 dl vetemjöl – 1 msk mjöl + 1 msk maizena, klicka på länken för info)
2,5 dl florsocker
7 st äggvitor
1 nypa salt
1 tsk vinsyra (finns i vanliga mataffärer)
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver (blir lite svarta prickar). Kan bytas mot 1 tsk vaniljarom eller 2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk mandelarom
- Gör Angel Food Cake så här:

Blanda och sikta mjöl och florsocker i en skål. Ställ åt sidan.
Häll äggvitan i en skål och vispa på låg hastighet. Tillsätt salt och vinsyra medans du vispar.
Fortsätt vispa tills det bildas mjuka toppar i äggvitan.
Fortsätt vispa men öka nu hastigheten och tillsätt sockret. När du får hårda toppar i äggvitan så blandar du i vanilj och mandelarom.
Blanda i hälften av mjölblandningen och rör om försiktigt med en slev (rör inte om för mycket).
Häll försiktigt ner resten av mjölblandningen och rör försiktigt om igen. Du vill att kakan fortfarande ska vara fluffig.
Häll smeten i en 20 cm form och grädda på 175 grader i 40-50 min. Känn med en sticka för att avgöra när den är klar (den ska vara torr).


Devils Food Cake

1 dl kakao
1 dl muscovadosocker (ljust gör den mildare i smaken och mörkt gör den mer bitter)
2,5 dl hett vatten
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
1 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg

- Gör Devil Food Cake så här:

Koka upp vattnet. Blanda med kakao och muscovadosocker tills det löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål.
I en annan skål, vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Varva sedan med en skopa av mjölblandningen och en del kakaoblandning (se till att avsluta med kakaoblandningen).
Fortsätt så tills allt är blandat i skålen.
Häll ner i en form på ca 20 cm och grädda på 175 grader i 40-50 min. Känn av med en sticka, när kakan är klar så är stickan helt torr.
  
Jordnötssmörmousse

350 g cream cheese
3,5 dl florsocker
450 g jordnötssmör (bör vara rumstempererat, jag använde Green Choice)
1, 3/4 dl grädde

- Gör Jordnötssmörsmousse så här:
Vispa cream cheese fluffigt med elvisp.
Tillsätt florsockret (lite i taget) medans du vispar. Forsätt sedan med att hälla i jordnötssmöret.
Vispa tills allt blandats väl och är fluffigt.
Vispa grädden och vänd sedan ner den i jordnötssmörsblandningen. Rör om med en slev tills allt är blandat.

Chokladganache/frosting

450 g mjölkchoklad
2,5 dl grädde

- Gör Chokladganache så här:

Hacka chokladen.
Värm upp grädden tills den nästan kokar. Ta av den från plattan och häll ner chokladen.
Rör om tills all choklad har smält.
Ställ in i kylen medans du sätter ihop tårtan.


- Gör Heaven & Hell tårtan så här:

Dela både Angel food cake och Devils food cake på mitten så att du har 4 stycken tårtbottnar.
Lägg en botten på ett tårtbricka/fat eller liknande.
Täck tårtbottnen med 1/3 del av jordnötssmörsmoussen.
Lägg på motsatt tårtbotten som du började med och sedan 1/3 del av jordnötssmörsmoussen och upprepa tills alla 4 bottnar är använda.
Du ska alltså ha 4 bottnar och 3 lager med mousse.
Vispa ganachen. Spackla tårtan med ganachen.
Är den rinnig så spackla i omgångar (det gjorde jag) tills du känner att du har tillräckligt med choklad ganache på tårtan.
Dekorera efter eget tyckte.
Låt tårtan stå i kylskåpet i ca 1,5-2 timmar innan du serverar den.
Vill du låta den stå längre i kylen så är det inga problem. Ta ut den ca 30 min innan servering då bara.
Skär tårtan i små bitar då den är väldigt mäktigt.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-07 01:10 #1 av: Tessen

Hoppas ni hittar något recept på cookies eller annat som faller er i smaken!
Jag lägger in två bilder på min Heaven and Hell Cake också. Den blev ca 10 - 12 cm hög och räckte läänge!


/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-07 01:11 #2 av: Tessen

En bild på hur den blev på insidan. Här är den nästan slut och eftersom den är så tung lite ihopsjunken inuti men åh så god!


/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-07 03:06 #3 av: [Sabina]

Vilka härliga recept! Tack för att du delar med dig Glad. Här sitter man nu och dreglar och det drar nåt alldeles fruktansvärt i kak-tarmen, så här mitt i natten  SkämtarDreglar. Vad fin heaven & hell caken var i genomskärning. Tror nog bestämt att det får bli årets påsktårta (med påskig garnering då) Glad

Anmäl
2014-04-07 04:21 #4 av: Tessen

Det var så lite så! Jag fullkomligt älskar smakkombinationen choklad och lie salta jordnötter och jordnötssmör vilket kanske märks ;) Ja jag blir själv hungrig av att lägga upp alla recept och bilderna. Haha
Heaven and Hell Cake'n är helt gudomligt god med den lätta luftiga Angels Food cake och lite tyngre Devils Food Chocolate cake och lite salt luftig mousse och täckt i massa choklad. Den räcker till många! Den tar tid men jag lovar att den är värd varenda minut! ;)
Om man täcker den med ganachen i 2 omgångar så går det få mycket slätare och finare tårta såklart och med lite gula fräscha frukter som t ex färsk physalis eller varförinte ananas och mango för lite brytning, skuret fint och dekorera runt om och/eller på så ser den "påskig" ut. Om man gillar marsipan så är det ju bara använda det och göra kycklingar, dom har ju modelleringsmarsipan på Ica Maxi som är helt okej att jobba med. Det finns lite bilder på påskdekorationer i ett album jag har gjorda i sådan marsipan.
Den gula är med banansmak, rosa med jordgubb, vit med vanilj som man enkelt kan färga med pastafärg utan att det kladdar, sen så finns det grön med päron och ev någon mer. Den håller formen bättre än vanlig marsipan och är inte riktigt lika kladdig att göra dekor med! :)

Själv ska jag nog ge mig på Choklad/SnickersTårtan som "grattis till bebisen"-bakverk då min storebror och sambo väntar barn i månadsskiftet ochjag som aldrig gillat barn har blivit shoppinggalen faster som vill skämma bort syskonbarnet innan det är fött och dom har inte ens tagit reda på könet. Haha
Sen så blir det att baka macarons till i helgen då kusinens tvillingar fyller 1 år, men det blir lite som en "kurs" då hon aldrig lyckas med sina och ville ha hjälp och lära sig baka fina macarons sen så ville hon nog att jag skulle göra Sarah Bernhardt-bakelser till henne(biskvier med chokladsmörkräm i) för mina såna är hon tokig i och dom är enkla att slänga ihop :)

Påsk vet jag inte om/hur jag ska fira så har inget bakverk planerat till det. Jag är nämligen ganska ordentligt sjuk och har begränsat med energi så det där med firande av högtider med släkt eller vänner har fallit bort då jag inte finner det så viktigt, men då har jag inte den bästa relationen med min släkt bortsett från bröderna samt ena kusinen och jag bor en bit ifrån dom som står mig nära. Så energin får läggas på saker som känns mer nödvändiga, som att skämma bort ofött barn ;)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-07 11:55 #5 av: Gasoline

Detta ska prövas, några utav recepten iallafall :-)

Anmäl
2014-04-07 13:50 #6 av: Tessen

#5 Det allra första är helt underbart och man kan göra stora sega och lite knapriga cookies som liknar dom som finns på Subway wast med den ännu godare smaken av jordnötssmör i och sen kan man ju välja blandning på choklad bitarna vilket jag tycker är bra :) går även lägga i en handfull mini-M&M's om man gör dom till barn eller bara tycker om lite färg i bakverken ;) Dom normalstora M&M's blir nästan lite väl stora tycker iaf jag, men det är en smaksak. Sen är gaffelkakorna och jordnötssnittarna också himla goda. Och enkla!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-07 18:15 #7 av: Gasoline

#6 Tack för tipset! Har aldrig ätit på Subway men kakorna låter smaskens. 

Längtar till helgen så att jag kan baka Glad

Anmäl
2014-04-07 22:06 #8 av: [Sabina]

#4 Nu blev jag ännu mer sugen på heaven and hell caken, bra att den är dryg då vi kommer bli flera gottegrisar hehe. Det är alltid kul att anstränga sig extra mycket när man bakar till andra tycker jag.

Ja, barn förvrider huvudet på en på något konstigt sätt, gillade inte heller barn ända tills jag fick mina egna. Är man dessutom sjuk, gör man helt rätt i att lägga den energi man har till det som känns bäst.  Här på siten är du en solstråle med massor med goda recept och till stor hjälp för andra. Tack för att du orkar Glad 

Anmäl
2014-04-08 01:27 #9 av: Tessen

#7 Det var så lite så. Jag har ätit nån macka på subway om jag är påväg någonstans och ville ha med mig nåt lättätet på tåg/buss, men dom har riktigt goda cookies. Fast jag tycker dessa med jordnötssmör är bäst ändå :)

#8 Haha klart du ska göra en då! Och ja visst är det roligt att göra något extra man får uppskattning för när man bakat! Jag gjorde mycket tårtor på beställning förut och dom var alltid uppskattade då jag alltid har med en syrligare fyllning så det inte blir för sött och ser till att safta tårtbottnarna med någon passande vätska för då blir det inte lika mastigt ens med chokladfyllningar och andra lite tyngre mousser.
En Heaven and Hell Cake räcker till många gottegrisar ja ;) Den är så saftig i sig själv och jordnötssmörmoussen gör den ännu krämigare som du ser på den genomskurna bilden :)

Jag tycker fortfarande inte om barn, bara min brors snart kommande barn som är beräknat i månadsskiftet men verkar bli lite tidigare. Kanske inte vill missa påsken helt enkelt! Haha
Att vara sajtvärd här och få ha kontakt med så många goa människor med samma kärlek för bakning är som ren terapi för mig! Alla är alltid så himla snälla, uppmuntrande, hjälpsamma och positiva mot varandra vilket är så kul att få vara en del av!
Och recept har jag samlat på mig massor med tiden så dom bjuder jag gärna på ;)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-25 07:50 #10 av: Gasoline

Nu får jag ta mig i kragen och prova något av recepten, fy skäms på mig!

Anmäl
2014-04-29 19:00 #11 av: Gasoline

Nu, äntligen, har jag testat ett av Recepten.

Dom vart inte så snygga, men grymt goda!

Peanutbutter cookies :-)

Anmäl
2014-04-29 22:17 #12 av: Tessen

Vad bra att du tyckte att dom var goda :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-05-01 17:43 #13 av: Tilde

Gud vad gott! Tack för recepten! Ska laga peanut butter chocolate chip cookies till vår housewarming Tummen upp

♥ Tilde

Anmäl
2014-05-02 04:15 #14 av: Tessen

Det var så lite så :) Bara roligt att det uppskattas när jag kommet mig för att lägga upp nya recept!
Dom är verkligen helt otroligt goda och bäst när man gör dom ganska stora för då blir kanterna knapriga och sen lite sega i mitten så som iaf jag tycker att Cookies ska vara! Och mycket ganska grovt hackad choklad som man blandar efter smak :) dom blir lite lagom sådär salt-söta. :)
Hoppas att dom blir omtyckta!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-05-02 11:24 #15 av: Tilde

#14 Tack för tipsen! :) Jag kan lova att de blir omtyckta, om inte av gästerna (fast jag tvivlar på att de inte skulle gilla den kombinationen) så av min sambo som är helt galen i allt med jordnötter och choklad. Skrattar Det vattnas i munnen redan nu, haha!

♥ Tilde

Anmäl
2014-05-02 15:56 #16 av: Gasoline

Nu är peanuttbutter chocolate chip cookies testade. Tror dom vart hyffsat bra, men jag gjorde nog en felbedömning i hur stora de skulle vara :-P

Anmäl
2014-05-02 22:13 #17 av: Tessen

Dom ska vara ganska så ordentligt stora. Som "typiska" amerikanska cookies.

Men såklart är smaken viktigast! Vad tyckte du om dom? :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-05-02 22:49 #18 av: Gasoline

#17 supergoda! Tack för receptet :-)

Anmäl
2014-05-12 16:35 #19 av: linalundberg

Gjorde snickerstårtan igår och det blev fantastiskt gott men väldigt mäktig tänkte prova med halva receptet till.nästa gång :)

Anmäl
2014-05-12 17:29 #20 av: erikam

Så goda recept, har gjort Devil kakan många gånger. Godare finns nog inte! Jag har ett lite annorlunda recept men det liknar ditt väldigt mycket. Nu har jag massor inspiration till vad jag ska baka :)

Anmäl
2014-05-12 17:45 #21 av: Tessen

#19 Jag kan tänka mig att den är väldigt mäktig. Man får äta lite av den och göra den när man är många eller som du skrev så är det ju bara att halvera receptet. Vad bra att den blev så god att du vill göra den igen!

#20 Det finns alltid olika varianter på recept på mer kända bakverk(Devils food cake är ju mer känd i USA iofs) men den versionen i Heaven and Hell Cake'en är riktigt god enligt mig.
Det är bara roligt att dela med sig av recept så det är ju bra att det uppskattas. :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.