3 Kakor - Frågor & recept

Bittermandel

2014-03-26 17:51 #0 av: Gasoline

Är bittermandelolja och bittermandelarom samma sak?

Vad finns det mer man kan göra med detta mer är kubb? Några bra recept?

Anmäl
2014-03-26 17:52 #1 av: Gasoline

Hehe, har råkat köpa på mig två stycken. Och bakar man bara mandelkubb med detta måste man baka många mandelkubb innan dom tar slut :-)

Anmäl
2014-03-26 18:15 #2 av: Evahelene

Det behövs ju i Mazariner, finska pinnar, ostkaka (småländsk alltså), mandelmassa också

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2014-03-26 18:45 #3 av: Gasoline

#2 åh, mazariner, vad gott!

Det ska jag kolla upp hur man gör :-)

Anmäl
2014-04-02 15:53 #4 av: Stallflickan

Hur länge håller den? Det är alltid bra att ha saker hemma.Glad

Anmäl
2014-04-02 17:05 #5 av: Gasoline

#4 Oj, ingen aning. 

Den ena jag har gick ut ur datum i februari (Men jag använder den ändå, den varken luktar konstigt eller ser konstigt ut. Skäms Men jag har bakat kubb på den och dom smaka bra).

Den andra går ut ur datum i juli detta år. 

Så kanske ett år? 

Anmäl
2014-04-02 17:06 #6 av: Gasoline

Förutom att jag ska kolla upp hur man gör mazariner så kanske man skulle prova att göra mjuk mazarin, dvs sockerkaka med mazarinsmak och glasyr Glad

Anmäl
2014-04-07 18:16 #7 av: Gasoline

Gjorde min mjuka mazarinkaka, det var gooooott Glad

Anmäl
2014-04-08 01:03 #8 av: Tessen

Dela väldigt gärna med dig av receptet :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-08 05:45 #9 av: Gasoline

Följde detta recept :-)

http://www.kokaihop.se/recept/mazarinkaka-i-langpanna

Anmäl
2014-04-08 12:30 #10 av: Tessen

#9 Tack så mycket! Jag älskar mazariner men pga min sjukdom har jag inte gett mig på att testa få ner allt bra i folieformarna eftersom det gör ont efter en stund. Då är såna här recept alltid bra att ta till :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-08 14:49 #11 av: Gasoline

#10 ja, det är verkligen en. "quick fix"

Anmäl
2014-04-08 18:44 #12 av: Evahelene

#10 Har du testat att göra göra en riktigt stor mazarin?

När jag känner att värken stoppar mig från pysslet att göra normalstora så klär jag en lämplig sockerkaksform med mördegen och häller i fyllningen. Gräddar i knappt 175 grader tills fyllningen stelnat.  Böir "busbra" Glad

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2014-04-08 19:27 #13 av: Gasoline

#12 vilken bra idé, "riktig" mazarinkaka :-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.