Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
11 Recept - fyllningar/toppings odyl.

Recept på tårtfyllningar 2

2012-06-12 22:38 #0 av: Tessen

Här inne kan ni fråga efter olika recept så svarar jag om jag har receptet etter så försöker jag göra om det, har någon annan ett recept som passar så är det bara att lägga in då annars! :)

Jag börjar med Limemousse eftersom det är sommar nu och jordgubbar vart man än tittar så eftersom det är så pass gott ihop tyckte jag att det passade.

Limemousse

2 dl vispgräde
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet
Vispa grädden lätt
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden

Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar.

Det är alltså till ett lager fyllning i en 24cmtårbotten :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-12 22:43 #1 av: jessica87

Lägger in detta recept.. tycker det passar till mycket och är supergott ihop med Limemoussen =) så det passar precis här.

Kokosmousse

  • 2 dl Creme fraiche
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor

Blanda samman creme fraiche och socker i en bunke. Blanda tills sockret löst upp sig.

Vispa grädden ganska hårt

Ha i kokosen i creme fraiche blandningen. Blanda.

Ha sist i grädden och blanda ordentligt.

Låt stå i kylen minst 3 timmar så att fyllningen stabilisera sig (kokosen suger åt sig vätska och blir mjuk och god)

 

Anmäl
2012-06-12 22:47 #2 av: jessica87

Och något som också passar bra ihop med Kokos är ju Choklad. Här kommer ett enkelt och gott recept på Chokladmousse jag alltid går efter. Snabbt och Enkelt dessutom.

Chokladmousse

 

150 g choklad
100 g naturell färskost, eller färskost med vaniljsmak
2 dl grädde

 

Bryt chokladen i bitar, smält den i grädden i en kastrull på spisen på svag värme. Var noga med att grädden inte börjar koka. När chokladen smultit får blandningen kallna i kylskåp ordentligt, gärna över natten. Vispa sen upp blandningen tillsammans med färskosten. Enkelt och gott!

 

Anmäl
2012-06-12 22:51 #3 av: Tessen

Denna jordgubbsmoussen tycker jag är supergod och blir väldigt sabil och bra. Funkar att ha ihop med både choklad, Lemoncurd och speciellt Limemoussen.

 
Jordgubbsmousse

200 g jordgubbar (eller valfria bär)
½ dl vatten
½ dl socker
100 g färskost (kesella gourmet eller philadelphia)
ca 1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde


-Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
-Koka upp jordgubbarna, vattnet och sockret. När blandningen blivit något varm kan man antingen mosa allt
och fortsätta med nästa steg i receptet, eller koka upp och passera genom en sil för att bli av med kärnorna,
och fortsätta med nästa steg.
-Lägg i gelatinbladen i jordgubbspuréen och rör om tills dom smält.
-Blanda i färskosten och florsockret.
-Blanda till sist in den förvispade grädden.
Låt stelna i kylskåp till den rätta konsistensen.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-12 22:57 #4 av: jessica87

Tessen.. jag brukar göra ditt recept. och det funkar bra med Hallon och andra bär också. =)

Här kommer ett jordgubbsrecept till då.

Bra om man kan samla alla lite i samma kategorier typ.


Jordgubbsvaniljmousse

En god, fräsch och somrig fyllning. Denna mängd räcker till två lager:

 

2 dl kall mjölk
1 påse vaniljkrämspulver (Ekströms Marsán är bra)
200 g färskost med vaniljsmak
2 dl vispgrädde
400 g jordgubbar
1 dl socker
8-10 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft

Blanda ut vaniljkrämspulvret i mjölken och låt stå i kylskåp 5-10 minuter. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Blanda färskost, vaniljkräm, jordgubbar och socker. Smält gelatinen i jordgubbssaften. Blanda försiktigt ned gelatinen i jordgubbsblandningen. Blanda till sist ned den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

Anmäl
2012-06-12 23:00 #6 av: jessica87

Denna är också god =)

smakar mycket choklad med en ton av Hallon

Hallontryffel

Det här är en fyllning med stark chokladsmak och en aning hallonsmak som gör den lite syrlig. Receptet är egentligen ett godisrecept, jag har hittat det här. Man får nog ha väldigt tunna lager av den här fyllningen, så stark är den, så till en stor tårta på 24-26 cm i diameter behövs till 2-3 lager fyllning:

 

1 dl hallonpuré (till det behövs ca 150 g hallon)
1 dl grädde
1 msk honung
300 g mörk choklad i bitar

Passera de tinade hallonen genom en sil. Koka upp hallonpuré, grädde och honung och häll över chokladbitarna. Rör om så att chokladen smälter. Låt svalna i rumstemperatur.

 

Anmäl
2012-06-12 23:33 #7 av: Tessen

När vi ändå är inne på tryffel så slänger jag upp ett recept på passionstryffel :)

 

Till ett lager i en ca 24 form behövs:

12 passionsfrukter (det ska bli 150g puré av dem)
100 g vispgrädde
15 g honung
450 g mjölkchoklad
60 g osaltat smör


1. Gröp ur frukterna och sila bort kärnorna.
2. Hacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke.
3. Koka upp passionspurén, vispgrädden och honungen och häll blandningen över mjölkchokladen. Blanda ihop och låt stå ett par minuter.
4. Smält smöret och blanda ner i omgångar.
5. Låt kallna lite och bli trögflytande
6. Häll tryffeln över en botten i en form och ställ i kylen att stelna i några timmar.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-13 01:38 #8 av: Caf_Roy

"Tessen langar" skulle den heta jue!

Jag lägger in min chokladmousse:

1,5 dl strösocker

3/4 dl kakao

3 dl grädde

50-100 gram fin 70% choklad

Blanda socker och kakao. Häll i grädden och vispa till lagom konsistens. Hacka chokladen och häll i.

Anmäl
2012-06-13 02:48 #9 av: Tessen

#8 Jag kan langa fram recept åt dig ändå bara du skriver vad du vill ha för något ^^

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-16 15:29 #10 av: Tessen

Jag ska göra hallonmousse och chokladganache idag till en tårta så tänkte dela med mig av recepten.

 

Hallonmousse

4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
Passera hallonen genom en sil, försök få ut så mycket "saft" som möjligt ur hallonen. Till slut ska det bara vara fröna kvar.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama bort vattnet. Lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.

 

-----------------------------------------------------

 

Vit Chokladganache

250 g vit choklad (helst kvalitetschoklad, jag använder Lindt Excellence med madagaskarvanilj)
2 dl vispgrädde

Hacka chokladen. Häll ner i en liten tjockbottnad kastrull tillsammans med grädden och låt smälta tillsammans på medelvärme.
Låt ganachen svalna långsamt och rör med jämna mellanrum. När den blivit kall och lite trög i konsistensen så kan du fylla tårtan med ganachen.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-19 13:16 #11 av: Tessen

Lite olika fyllningar så ni har att välja på till midsommar! Lägger upp recept på lite olika sånt som jag tycker passar ihop med jordgubbar Glad Så nu är det bara att försöka bestämma er för vad det ska bli för midsommartårta, det är ju inte alltid lätt att bara välja två fyllningar!

 

 

 

Rabarbermousse

250 g skalade och tärnade rabarber
1 dl vatten
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 gelatinblad
2 dl vispad grädde



Blötlägg gelatinet i minst 5 min. Koka upp rabarber, vatten och socker och låt koka i 5-10 min tills rabarbern mjuknat helt.
Tag av ifrån plattan och rör ner de urkramade gelatinbladen och vaniljsockret. Låt kallna i kylskåp. Vipsa grädde rätt så hårt.
Blanda ihop alltsammans.

 

 

Blåbärsmousse
-räcker till ett lager i en tårta 24-26 cm i diameter

4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer till en puré.
Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.

 

 

Bananmousse

~ ett lager tårtfyllning

3 mogna bananer
3 äggulor (dessa används mestadels för färgens skull)
½ dl socker
2-3 dl vispgrädde
eventuellt marsánpulver

Gör såhär:
Mosa bananerna riktigt ordentligt. Vispa äggulorna tillsammans med sockret, tills det blir lite pösigt.
Häll i bananerna i äggsmeten, och rör om.
Vispa grädden ganska hårt, och tillsätt banansmeten.
Om du tycker att bananmoussen är för lös kan du tillsätta lite marsánpulver tills du tycker att moussen har blivit fast. Prova dig fram!


Tips!
Bananer blir ju, som vi vet, bruna efter ett tag. Även i mousseform.
Om man inte gillar detta, kan man tillsätta lite pressad citron i banansmeten. Detta måste göras strax efter att bananerna har mosats.
Det går också bra att tillsätta lite O'boypulver i bananmoussen, och vips har man fått en bananchokladmousse istället!

 

 

Hallon-passionsmousse

100 g hallon
100 g passionsfrukt (innehållet) ca 4-5
0,5 dl vatten
1 msk socker
2  st gelatinblad
2 dl vispad grädde



Blötlägg gelatinbladen i minst 5 min. Koka upp hallon, vatten och socker. Rör i passionsfruktskärnorna.
Rör i gelatinbladen. Låt svalna i kylskåp så den blir syltaktig. Blanda i den vispade grädden.

 

 

Kokos-vaniljmousse

2 dl cream fraiche (34%)
1,75 dl socker
1½ dl kokosflingor
2 msk marsanpulver
2 dl grädde

Vispa ihop cream fraiche och socker. Obs! Det går inte med lättfraiche utan måste vara den med 34%.
Man får ha en stor portion tålamod, för det tar tid (ca 15 min) innan den tjocknar.
Vänd ner kokosflingorna och vispa ner marsanpulvret, låt stå övertäckt i kylen några timmar.
Vispa grädden fast och blanda ihop.
Räcker till ett lager i en tårta.

 

 

Mangomousse

3 gelatinblad
1 pkt fryst mango
1.5 dl florsocker
2 msk citronsaft
2 dl matlagningsyoghurt
3 dl vispgrädde (ev mindre)


Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min.
Mixa mango, citronsaft och florsocker till en slät massa.
Blanda i yoghurten.
Vispa grädden till ett fast skum.
Ta upp och smält gelatinbladen i lite av mangopurén.
Blanda försiktigt i det smälta gelatinet i mango/yoghurt blandningen under kraftig vispning.
Vänd till sist ner grädden.
Låt stå kallt minst 2 timmar.

 

 

Persikomousse

Räcker till 1 lager tårtbotten på 24 cm

2 dl persikopuré (ca 4-5 persikohalvor på burk)
80 g florsocker
4 gelatinblad
3 dl grädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar. Mixa persikorna med en stavmixer till en fin puré. Blanda ner florsockret i persikopurén. Vispa grädden fluffigt.
Krama ur vattnet ur gelatinen och värm dem försiktigt i en kastrull så den smälter. Rör i den i persikopurén. Vänd i grädden.
Börja med en liten klick i taget så grädden inte blir simmig och spricker. Fyll tårtan och ställ kallt för att stelna.

 

 

Svartvinbärsmousse

250 g frysta svarta vinbär
0,5-1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Koka vinbären tills de mjuknar, 5-10 minuter. Passera genom en sil. Blötlägg gelatinbladen.
Blanda en del av vinbärsmoset med socker enligt smak, vaniljsocker och färskost.
Smält gelatinbladen i resten av vinbärsmoset och blanda ner i bär-färskostblandingen. Vispa grädden och blanda ner också den.
Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

 

 

Tropisk fruktmousse

2 dl Grädde
1 dl Kokosmjölk
1 tsk Lime juice
2 droppar kokos essense
2 msk  Hett vatten
1 msk Gelatinpulver
2 msk Turkisk yoghurt
2 msk Mangopuré
ev Riven kokos


Rör ut gelatinpulver i varmvatten.
Koka upp grädde och kokosmjölk, ta av värmen och blanda i kokos essens.
Blanda i geleatinet i gräddblandningen.
Häll över i en bunke och låt stå svalt tills vätskan "tar sig lite" dvs blir lite fastare i konsistensen.
Ev: Rosta kokosen i en stekpanna så den blir gyllene, stå och passa den, det går fort när det väl blir varmt i pannan!
Mangopuré gör du antingen genom att mosa fruktkött, eller så köper du en liten burk från barnmatshyllan.
Blanda mangopuré med yoghurt och lime juice. Vänd ev ner lite riven kokos.
Rörsamman yoghurtblandningen med grädden.
Låt stå kallt tills det har den konsistens du vill ha på din mousse. Jag brukar ha min i frysen i ca 20 min.

 

 

Äppelmousse

Ca 2,5 dl osötad äpplemos
0,5 dl marsanpulver
2 dl grädde.


Blanda äpplemos med marsanpulvret. Vispa grädden och rör ihop med äpplemos-blandningen.
Jag uppskattar att det räcker till ett lager på en mellanstor tårta.

 

 

Apelsinmousse

räcker till ca 1 lager

3 gelatinblad
1 dl vispgrädde
4 dl naturell yoghurt
1 dl strösocker
1 msk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinsaft


Lägg gelatinet i blöt i minst 5 minuter.
Tvätta apelsinen och riv skalet tills du fått en msk, kan hända att det behövs en andra apelsin.
Pressa ur saften ur en apelsinen. Smält gelatinet på svag värme ihop med apelsinjuicen.
Blanda även ner strösocker och apelsinskal på slutet. Vispa på hög hastighet ner apelsinblandningen i yoghurten.
Vispa grädden någorlunda hårt och vänd ner i yoghurtsmeten.
Låt stå i kylen någon timme innan du fyller tårtan.

 

 

Björnbärsmousse

200 gram frusna björnbär
1,5 dl grädde
en knapp dl socker
6-7 droppar citronsaft
1,5 - 2 blad gelatin.



Tina björnbären och plocka ur stammarna sen mosa dem i en sil så man får ur saften, om man vill göra slät mousse.
Medan det rinner av vispa grädden ganska hårt.
Ta lite av saften och smält gelatinet i.
Häll i sockret och citronen och rör om innan du häller ner gelatinblandningen.
Vänd ner i grädden och låt stå ett tag i kylen.
Den blir ganska syrlig.
Satsen räcker till en vanlig rund tårta om man inte vill ha jättetjockt lager.
Lite lös kan den upplevas med 1,5 gelatinblad, det är en smaksak.

 

 

Blodapelsinmousse

2 medelstora blodapelsiner
3 dl vispgrädde
3-4 msk socker (beroende på hur söta apelsinerna är)
3 gelatinblad


Skala apelsinerna och kör apelsinerna och sockret i mixern till de är helt mosade.
Sila genom en lagom finmaskig metallsil för att få bort trådiga delar och större bitar.
Vispa grädden halvhård.
Värm lite av apelsinmixet och smält gelatinbladen i det.
Låt svalna lite.
Vispa sen i det i grädden och låt det stå i kylskåp ett par timmar.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-19 20:06 #12 av: Tessen

Godisfluff

 

3 dl vispgrädde

180 g chokladgodisar (tex dumle eller geisha)

eller

150g after eight eller vit- mjölk- eller mörk choklad

eller

60-80 g godisar (gelatin, gelatinfria och hårda karameller)



Gör såhär:

Häll vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar (eller "klipp" godiset, i mindre bitar, om du använder godis istället för choklad)
och lägg i vispgrädden. Sätt plattan på låg värme eller medelvärme, 2:an - 3:an räcker. Inte mer.
Rör om då och då, annars fastnar chokladen/godiset i bottnen och risken finns att det bränns vid.
När all choklad/godis har smält helt och hållet, ta av kastrullen från värmen och låt det svalna.
Ställ in blandningen i kylskåpet i minst 6 timmar. Det är mycket viktigt att fluffen får stå i kylen så länge,
annars blir konsistensen mycket konstig (den skär sig och blir grynig) när man sedan skall vispa den. 
Det går också bra att lämna blandningen i kylskåpet över natten. Vispa sedan fluffen "som vanligt" som när man vispar grädde.



Tips!
Använd fluffen till att fylla en tårta med, eller dekorera dina cupcakes. Receptet ovan räcker till ett lager tårtfyllning eller 6-8 cupcakes.
Ibland vill man kanske sätta mer "färg" på sin fluff, då är det bara att tillsätta några droppar hushållsfärg.
Man kan också, om man vill förstärka smaken på sin fluff, tillsätta några droppar essens i samma smak som innehållet.
T ex hallonessens till geléhallonfluff.
Har den inte fluffat sig inom en minut är den inte tillräckligt kall eller så har grädden kokat.
Fortsätter man vispa kommer blandningen att skära sig och är då i stort sett omöjlig att rädda.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-19 23:33 #13 av: Tessen

Tänkte lägga upp recept på lite neutralare vanilj-fyllningar som man kan smaksätta som man vill också.

Glasskräm

2 dl färdiggjord marsankräm/vaniljkräm 
2 dl vispgrädde
ev. smakessence

Antingen vispar man grädden först o rör ner marsankrämen eller
så öser man ner grädde som man vispat lite halvlös i marsankrämen o vispar till önskad konsistens.
Vispa även ner eventuell smakessence.


Vaniljmousse nr 1

2 dl Kesella vanilj
2 dl färdig marsan (vaniljsås, men lite tjockare gjord)
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
2 dl vispad grädde


Gör så här:
Gör vaniljsåsen som det står på förpackningen, ha i lite mer pulver så att det blir som en tjock kräm.
Rör ihop Kesella vanilj, vaniljkrämen, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i vaniljsmeten. Låt stå i kyl över natten.
Räcker till ett lager i normalstor tårta.

Vaniljmousse nr 2

2 dl      creme fraiche
2 dl     färdig vaniljsås t.ex. snabbmarsan                                
1/2 dl   socker
1 /2 tsk vaniljsocker (eller lite mindre än 1/4 tsk bourbon vaniljpulver)
3        gelatinblad
2 dl     vispad grädde

Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten o smält det sedan i en kastrull.
Rör ner gelatinet i vaniljröran. Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran. Låt stå över natten övertäckt i kylen.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-20 19:13 #14 av: appelsinchoklad

Kan man ta bort äggulorna i bananmoussen, hur gör man när man blandar ihop moussen i så fall?

Anmäl
2012-06-20 21:39 #15 av: Tessen

Jadå det är bara att skippa äggulorna och vispa ihop sockret med mosade bananer tills sockret löser upp sig. Kör ihop det med elvisp och låt det stå en stund så sockret smälter.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-20 21:40 #16 av: Tessen

Citronmousse

 

räcker till ca 1 lager

3 gelatinblad
1 dl vispgrädde
4 dl naturell yoghurt
1 dl strösocker
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft


Lägg gelatinet i blöt i minst 5 minuter.
Tvätta citronen och riv skalet tills du fått en msk, kan hända att det behövs en andra citron.
Pressa ur saften ur en citron. Smält gelatinet på svag värme ihop med citronjuicen.
Blanda även ner strösocker och citronskal på slutet. Vispa på hög hastighet ner citronblandningen i yoghurten.
Vispa grädden någorlunda hårt och vänd ner i yoghurtsmeten.
Låt stå i kylen någon timme innan du fyller tårtan.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-06-26 21:28 #17 av: jessica87

Tessen, vilken av vaniljmousserna tycker du är stabilast och bäst? har du testat alla?

har du recept på passionsfruktsmousse?

Anmäl
2012-06-27 03:20 #18 av: Tessen

Jessica, jag tycker Vaniljmousse nr 2 är stabilast(jag har testat alla tre), den smakar även ganska fräscht tack vare creme fraichen och är inte sådär jättesöt, vill du ha mer vaniljsmak så är det bara tillsätta någon/några droppar flytande vaniljextrakt eller rent vaniljpulver som är gjort på mixade vaniljstänger efter smak!
Jag ska kika om jag har något recept på Passionsfruktsmousse men jag tror jag ska ha det det och isf lägger jag upp det här!
Du hade tur, jag hade ett recept liggande på lager, lägger även upp recept på en passionsfruktskräm. Flört Passionsfruktstryffel ligger det ett recept på längre upp, likaså Hallon-Passionsfruktsmousse så du har iaf fyra olika passionsfruktsfyllninga att välja på. Hoppas att något av dom faller dig i smaken Glad Moussen och krämen tycker jag båda är väldigt goda!

 

 

 

Passionsfruktsmousse

1-2 lager

2 gelatinblad
8-10 passionsfrukter (1 dl passerad juice)
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 dl vispgrädde
En knivsudd bakpulver


Gör så här:
Lägg gelatinet i blöt ca 5 min.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.
Passera fruktköttet genom en sil och ta så många passionsfrukter att det blir 1 dl fruktjuice.
Värm lite av passionsjuicen och smält gelatinet i, rör ihop med resten av juicen under vispning så det inte blir klumpar.
Vispa upp den kondenserade mjölken och blanda med passionsjuicen under vispning. Vispa grädden fast ihop med en knivsudd bakpulver för att slippa riskera en klumpig, smörig grädde och vänd sedan ner i krämen. Låt fyllningen stå i kylskåpet minst tre timmar innan du fyller tårtan.

 

 

 

Passionsfruktskräm

8 - 10 passionsfrukter
2 ägg
2 dl råsocker
100 g mjukt smör
Ev. färskpressad citronsaft



Så här gör du:

Dela 8 passionsfrukter och skrapa ur fruktköttet. Lägg det i en kastrull och värm upp men låt det inte koka, då försvinner vätskan.
Rör runt ca 1-2 min tills en del av kärnorna har släppt ifrån sig vätska och fruktkött.
Häll allt i en sil och rör runt och pressa med en träsked, för att få loss saften från kärnorna.
Om du inte får ihop 1 dl passionssaft kan du dryga ut det hela med färskpressad citronsaft.
Vispa 2 ägg och 2 dl råsocker pösigt. Tillsätt passionssaften.
Värm krämen på låg värme under omrörning, tills den blir tjock och pösig, det tar ett par minuter.
Ta bort krämen från värmen och klicka i 100 g smör under omrörning. Låt svalna först i rumstemperatur och sedan i kylen.
Förvara i burk med lock i kylen.

 

 

 

 

Undrar du om fler recept är det bara att fråga så har jag antingen ett, gör om ett recept eller retar reda på ett! :) Har några lte mer udda recept på fyllningar som jag tänkte lägga ut om någon/några dagar. Glad

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-07-03 01:04 #19 av: Tessen

Tänkte lägga upp lite olika choklad, kola och kaffe-smakande fyllningar så ni har lite mer än frukt-, bär- och vanilj-mousser och även godis-fluff att välja på. Så här kommer lite nya recept :) Hoppas att ni tycker om dom och testar några av dom! Som jag tidigare skrivit, om något recept tycks extra mycket om får ni gärna skriva det i tråden och tipsa andra om just det receptet! Ni är självklart även välkomna att hjälpa till att fortsätta lägga in mer fyllningar ni tycker om eller tycker saknas så att vi har så mycket som möjligt att välja på i smakväg och kan kombinera på många olika sätt i våra tårtor! Glad

 

 

 

After Eight-Kräm
Räcker till 1 lager.

3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (ev Lindt exellence mint 57% kakao)
50 g After eight

Värm grädden först i en kastrull så att den blir varm men den får inte koka.
Hacka chokladen i mindre bitar och häll över den varma grädden över chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Låt blandningen stå kallt i kylskåp över natten.
Vispa till lagom tjock fyllning.

 

 

Baileys-mousse

2 blad gelatin
1,5 dl grädde
150 gr blockchoklad
2 äggulor
2-3 msk Baileys
3 dl vispgrädde


Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min.
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och lägg sedan ner chokladen och rör tills den har smält. Låt det svalna lite.
Tillsätt äggulorna och låt det sjuda någon minut under omrörning.
Smaksätt den med Baileys.
Blanda ner gelatinbladen. Ta från värmen och svalna.
Vispa grädden och vänd ner den i chokladkrämen.

 

 

Dulche de Leche

1 burk sötad kondenserad mjölk (räcker nog till mer än ett lager då kolan blir väldigt tjock och extremt söt)


Ta av ettiketten från burken och lägg den i en kastrull med vatten så att det täcker burken och lite till.
Koka burken i 2 - 3 timmar. Lägg burken i kallt vatten och låt den svalna helt innan du öppnar burken.
När den svalnat och öppnats så har du en tjock kolasås.

 

 

(Dulche de Leche)Kola-Grädde

2,5 dl vispad grädde
2,5 dl färdig kola

Koka en burk kondenserad mjölk enligt beskrivning. När man ska ha den till kolagrädden räcker det att koka ca 1,5 - 2 timmar.
Låt svalna till rumstemperatur (detta tar några timmar, koka gärna den dagen innan den skall användas)
Rör kolan slät. Vispa grädden rätt så hårt(ev med en knivsudd bakpulver) och blanda ihop till en jämn kolagrädde. Vänd ner grädden i omgångar så att du inte har i allt på en gång för då kan det hända att man får röra så mycket att luften slås ur grädden. Ta en klick grädde i taget och vänd ner den i 3 - 4 omgångar

 

 

Jappmousse

2st gelatinblad
200g Japp
2 äggulor
2 äggvitor
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter.
Smält gelatinet i en liten kastrull och rör ner i chokladen när den precis smält.
Dela chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
Tillsätt äggulorna, en i taget.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa grädden hårt.
Blanda först chokladen försiktigt med äggvitorna och blanda därefter i grädden.

 

 

Jordnötssmörmousse

350 g cream cheese
3,5 dl florsocker
450 g jordnötssmör (bör vara rumstempererat, använd slät eller med bitar efter smak)
1.3/4 dl grädde


Vispa cream cheese fluffigt med elvisp.
Tillsätt florsockret (lite i taget) medan du vispar. Fortsätt sedan med att hälla i jordnötssmöret lite i taget.
Vispa tills allt blandats väl och är fluffigt.
Vispa grädden och vänd sedan ner den i jordnötssmörsblandningen. Vänd ihop med en slev tills allt är blandat.

 

 

Nutella/Nötkräms-mousse

200 g nutella/nötkräm
3 dl vispgrädde

Blanda nutella med en skvätt av grädden för att göra den lösare.
Vispa resten av grädden för sig ganska hårt (ev med en knivsudd bakpulver i). Vänd ner grädden i nutellan/nötkrämen. Färdig att användas.

 

 

Nougatkräm

5 dl vispgrädde
150 g nougat
150 g mjölkchoklad av god kvalitét


Häll grädden i en tjockbottnad kastrull.
Värm till ca 60 grader. Grädden får inte koka.

Hacka choklad och nougat i bitar och lägg i en skål som tål värme.
Häll den varma grädden över chokladblandningen.
Låt stå ca 5 min så att grädden värmer upp chokladen något.
Rör sedan försiktigt om så grädden och chokladen blir till en jämn smet.

Låt svalna till rumstemperatur innan den får vila i kylen över natten.
Vispa upp till ett fluff som om du vispade vanlig grädde.
Var försiktig så att det inte kommer vatten (kondens) i blandningen, för då skär den sig vid vispning.

 

 

Vit chokladmousse med daimkulor

3 dl Grädde
1/2 burk (100 g) naturell färskost
1 burk (150 g) creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
150 g Daimkulor
130 g Vitchoklad


Smält chokladen och låt svalna lite. Blanda i färskost, creme fraiche, socker och Daim.
Vispa grädden ganska hårt och blanda med smeten.
Till att fylla en tårta på 24 cm (2 lager) var det lagom med 1,5 gånger receptet (beror dock på hur tjocka lager fyllning man vill ha).
Vill man ha tjocka lager fyllning så fungerar detta receptet till ett lager.

Tips: Färskost och creme fraiche går att byta ut mot 250g mascarpone.

 

 

Kokosbollsfyllning

(Räcker till ca 2 fyllningslager á 20 cm botten.)

100g smält smör
3 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1-2 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler
1-2 dl vispad grädde
ca 1 dl kokos


Gör så här:
Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe.
Vispa tills allt är väl blandat. I en annan skål förbered 1 dl vaniljkräm och vispa grädde i en annan.
Med hjälp av en slev, blanda nu ihop alla 3 skålarna.
Börja med den mindre mängden grädde och vaniljkräm,
öka sedan på ifall du vill ha fyllningen lite lösare.
Bred ut fyllningen på en tårtbotten och strö över kokos.

 

 

Kaffemousse
Receptet räcker till ett lager i en 20 cm tårta.

1 msk neskaffe(eller annat snabbkaffe)
2 msk vatten
2 msk gelésocker Multi
4 äggulor
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde


1. Blanda kaffe, gelésocker och vatten i en skål eller kastrull och värm i mikro eller på spisen.
2. Vispa äggulor, vanilj- och farinsocker pösigt.
3. Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i äggskummet.
4. Tillsätt kaffeblandningen och ställ in i kylen tills det är dags att fylla tårtan.

 

 

Mockamousse

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl socker
1/2 dl starkt kallt kaffe
1 - 2 msk kaffelikör (choklad- eller kola-likör kan även användas)


Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Vispa grädden tjock.
Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme.
Blanda ner kaffe och likör i gelatinet.
Vispa ner gelatinröran i äggsmeten.
Vänd sedan i grädden och blanda väl men inte för länge så att luften slås ur grädden eller äggsmeten.
Låt stå i kylen en timme eller två innan du fyller tårtan.

 

 

Tiramisumousse
Räcker till två lager i en normalstor tårta

3 äggulor
3 äggvitor
0,5 dl socker
250 g mascarponeost
2 tsk romarom
5-6 gelatinblad
1-1,5  dl starkt kaffe

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Tillsätt försiktigt mascarponeosten och romaromen.
Blötlägg gelatinbladen. Vispa äggvitorna riktigt hårt.
Hetta upp kaffet och smält de blötlagda gelatinbladen där i.
Häll försiktigt i gelatinblandningen i mascarponeostblandningen under vispning och vänd till sist ner de vispade äggvitorna.
Låt stelna en stund i kylskåp, gärna över natten om tid finns, innan du fyller tårtan.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-07-16 20:02 #20 av: Johannaaa

Kokosmousse, det första receptet i den här diskussionen, lät väldigt god. Räcker det till att fylla+täcka en tårta? Och funkar det att spritsa med (i så fall får jag nog göra en lite större sats)?

Anmäl
2012-07-16 20:19 #21 av: Tessen

#20 Alla recept är till ett lager fyllning(förutom hallontryffeln som funkar till 2 - 3 lager och passionstryffeln som eg är till 1 lager men jag tycker det blir för mycket så jag anser att den är till 2 lager). Cocosmoussen är inte sådär superstabil eftersom den inte innehåller något som ska stabilisera förutom att kokosen suger åt sig en del av vätskan. Så jag vet inte hur pass det går att spritsa med den eller om det är särskilt enkelt att spackla en tårta med den. Du kan ju göra en sats till ett lager fyllning först och se vad du tycker om den! Ska du sen även både täcka tårtan och spritsa så kan du nog behöva 1 och en halv sats till.

Men jag skulle absolut tycka det är säkrast om du gör en sats till ett lager först så du kan känna av konsistensen på den.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-07-17 19:44 #22 av: Johannaaa

Provade idag med en sats, men då hade jag vaniljkräm på ett lager också. Det räckte bra, tack för receptet!Cool

Anmäl
2012-08-07 19:55 #23 av: Tilde

Går det att göra jordnötssmörmoussen utan cream cheese?

♥ Tilde

Anmäl
2012-08-07 21:05 #24 av: [WickedAlly]

Har en blåbärsmousse i kylen just nu, smakar väldigt, väldigt gott :))

Dock så står tårtbotten i ugnen just nu så det lär dröja tills jag kan lägga ihop den. Har även en ganache på vit choklad som jag skulle kunna äta rakt ur skålen, himmelsk!

Anmäl
2012-08-07 21:14 #25 av: Tessen

#24 Hah det låter bra! Lätt hänt att man smakar lite väl mycket om man gör fyllningarna innan tårtbotten så jag brukar alltid göra den i förväg Flört

Men det låter väldigt gott med blåbär och vit chokladganache ihop!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-08-07 21:22 #26 av: [WickedAlly]

Mhm, jag sockrade mitt te istället så att jag inte skulle bli så sugen på mer sötsaker :P Sen täckte jag dem med folie så att jag slipper se på dem, haha. Låter dramatisk när man skriver ned det dock :P

Jag hoppas att det smakar gott också :)

Anmäl
2012-08-07 21:29 #27 av: Tessen

Haha jag är likadan. Måste ha honung i teet för att inte bli sötsugen.
Bara för det måste jag nog ta en kopp citronmelisste med honung i nu bara för det!

 

Tårtan kommer nog bli jättegod!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-08-07 21:33 #28 av: [WickedAlly]

Låter gott det :)

Anmäl
2012-09-05 21:34 #29 av: [WickedAlly]

#11 Ska florsockret i persikomoussen mixas ihop med purén eller när ska det i? Står inget om det.

Anmäl
2012-09-05 21:39 #30 av: Tessen

Det är fixat nu. Florsockret ska röras ner i persikopurén ja :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-09-05 21:49 #31 av: [WickedAlly]

Tack :)

Anmäl
2012-10-27 18:24 #32 av: slemmis

finns de kanske en hallom mosse som ine har gelain i sigGlad

Anmäl
2012-10-27 20:00 #33 av: Tessen

#32 antingen kan du använda agar agar eller vegegel(det sistnämnda finns i större matbutiker) och ersätta gelatinet med. Det brukar stå på hur mycket man ska ersätta med ist för tex ett gelatinblad. Annars skulle du kunna koka ihop frysta hallon, söta med syltsocker och sen reda med maizena/potatismjöl tills du får en kräm. Sen vispar du grädde ganska hårt, (med en knivsudd bakpulver i grädden så blir den mer riskfri går vispa lite hårdare utan att riskera att du får smör ist och även lite strösocker för att vispningen går fortare då) sen vänder du försiktigt ner grädden lite i taget i krämen du gjort. Sen är det ju en smaksak om man vill ha lite philadelphia eller någon matsked med turkisk yoghurt för att det ska bli syrligare och i så fall så rör du ihop det med hallonkrämen du kokt innan du vänder ner grädden.
Hoppas att du får lite idéer om hur du kan göra nu :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-10-27 22:04 #34 av: slemmis

tack så mycket!!!!!!!!!!!!

Anmäl
2012-10-27 23:27 #35 av: Tessen

Det var så lite så :)
Om man inte tycker det är stabilt nog kan man även ha i liten sånt pulver man gör kallrörd marsansås av eftersom det gör allting tjockare och lite krämigare. Man får bara lite vaniljsmak också :)
Jag använder det själv framförallt i bananmousse och i annat där jag inte vill ha gelatin.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-11-05 11:48 #36 av: Tessen

Tänkte lägga in några fler, lite mer advents och juliga smaker på fyllningar då det inte är så långt kvar till avent nu (en hel månad till advent men man kan ju vara ute i tid).
Apelsinmousserna passar superbra ihop med olika chokladmousser/ganacher/fluffer. Dom flsta fungerar även bra i en vanlig tårtbotten smaksatt med lite olika kryddor som pepparkakskryddor och saffran bland annat.

Om man vill kan man självklart göra en av vaniljmousserna som finns lite längre upp och smaksätta med saffran, pepparkakskrydda, kanel, ingefära och annat man förknippar med julen.

 

Apelsin-Mandarinmousse

1 - 2 burkar konserverade mandarinklyftor(ca 500g, går även såklart byta ut mot annan konserverad frukt gärna i egen juice ist för sockerlag)
0,5 dl socker
200 färskost
1 tsk apelsinarom(riv ner ca dubbla mängden av det yttersta orange apelsinskalet annars)
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
0,5 dl apelsinjuice
4 dl vispgrädde

Mixa apelsinklyftorna. Blanda ner socker, färskost, apelsinarom och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen och smält dem i apelsinjuicen.
Blanda ner gelatinblandningen i apelsinblandningen. Vispa grädden och blanda till sist ner den.

Halvera om du bara vill ha till ett lager.




Apelsinmousse

0,75 dl apelsinsaft, färskpressad
0,25-0,5 apelsin, rivet skal
0,5dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
100 g naturell färskost, rumstempererad
2 dl vispad grädde
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, värm apelsinsaften.
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma apelsinsaften.

Vispa samman grädden med färskosten, tillsätt socker, vaniljsocker och rivet apelsinskal.
Vispa ner apelsin/gelatinblandningen, lite i taget. Ställ kallt att stelna någon timme.

 


Apelsinmousse utan gelatin

2 apelsin
2dl gelesocker
2msk vatten
2dl grädde
3msk marsanpulver

Hacka apelsinen (utan skal förstås) och koka upp i vatten, tillsätt gelesocker och låt de puttra några minuter,
ställ åt sidan för att svalna och sedan in i kylskåp några timmar eller 1 dygn.
Före andvändning vispar du grädden och rör ner marsanpulver och apelsin"sylten".
Klar för andvändning, känns den för lös så tillsätter du bara lite mer marsanpulver,
är den för hård så tillsätter du lite mer vispad grädde.



Kanelmousse

3 gelatinblad
2 dl mjölk
1/2 dl socker
2 äggulor
1 tsk kanel
2 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
2. Koka upp mjölken.
3. Vispa socker och äggulor pösigt och vispa därefter ner den varma mjölken.
4. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning några minuter.
5. Krama ur gelatinbladen och låt smälta i den varma krämen.
6. Tillsätt kanel och vispa kallt.
7. Vispa grädden, ej för hårt. Vänd ner grädden i krämen.


Glöggmousse

7 g gelatinpulver
3 msk vatten
drygt 3 dl glögg
drygt 3 dl vispgrädde
2 äggvitor
knappt 1 dl socker


Häll vattnet i en skål, strö i gelatinet. Låt det blötas upp.
Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig.
Rör ner glöggen.
Vispa grädden.
Vänd ner glögggeléen i grädden och låt stå kallt.
Rör tills det börjar stelna.
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa till blank smet.
Vänd försiktigt ner i den stelnade smeten.

 


Lingonmousse

200 g lingon
200 g kesella
2 dl vispgrädde
1 dl socker
2-3 gelatinblad.


Vispa grädden.
Blanda kesella, hela lingon och socker (du kan vispa med elvisp en kort stund om du vill, så mosas lingonen lite)
Smält gelatinet som vanligt (blötlägg först, smält i en skvätt vatten), och blanda med lingonröran.
Till sist blandar du i den vispade grädden. Låt eventuellt stelna en kort stund i kylskåpet innan du fyller tårtan.


Mandel och Kardemummagrädde

2 dl crème fraiche(ej lätt)
3 dl vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker
150 g mandelmassa
1/2 tsk kardemumma

Vispa crème fraiche med vaniljsocker, kardemumma och socker.
Vispa grädden ganska hårt. Riv mandelmassan fint och blanda ner i creme fraiche-blandningen. Vänd ner i grädden


Pepparkaksmousse

1,5 dl finmalda pepparkakor
1 dl creme fraiche(ej lätt)
2 dl grädde
2 gelatinblad
2 äggvitor
2 msk socker

Blötlägg gelatinet.
Vispa äggvitor och socker hårt, man ska kunna vända bunken uppochner.
Vispa grädde och creme fraiche ganska hårt tillsammans och blanda i pepparkakspulvret.
Smält gelatinet och blanda ner en klick pepparkaksgrädde så det svalnar lite.
Blanda ihop gelatinröran med pepparkaksgrädden. Blanda i äggvitorna med luftiga tag.


Saffransmousse


1 pkt saffran
1 dl socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
(ev marsanpulver)

Blanda saffran, socker och äggulor.
Värm över vattenbad tills smeten börjar tjockna och sockret löser sig. Låt svalna.
Vispa grädde och blanda det noga med äggsmeten.
Låt stå i kyl några timmar eller över natten för att stelna till.
Är den inte nog hård då så blanda i marsanpulver till önskad konsistens.


Rocky Road-mousse

3 dl grädde
150 g mjölkchoklad
en näve smarties eller nonstop
en näve dumle smuren i små mumsbitar
knappt en näve hackad mjölkchoklad
knappt en näve minimarshmallows


Smält mjölkchokladen i grädden men låt det inte koka.. Låt kallna över natten.
Vispa mjölkchokladsgrädden fluffigt. Skär dumlekolorna i små bitar. Grov hacka mjälkchokladen.
Blanda i mjölkchokladsgrädden tillsammans med godisarna. Fyll tårtan.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-11-05 14:03 #37 av: [WickedAlly]

Åg, kanelmousse låter inte tokigt alls!
Ska göra en våningstårta i miniformat på fredag, man kanske borde testa den då. Men vad kan passa bra till tro?

Anmäl
2012-11-05 15:11 #38 av: Tessen

Kanel och lingon kanske? Jag ska göra en minitårta på 12cm/diameter nu i veckan lite försenat till tävlingen i Dia de los Muertos-tema(Mexikanska Day of the Dead) som jag har pepparkakasbottnar (mycket kanelsmak) som jag ska fylla med ett tjockt lager lingonmousse sen ett lager chokladganache sen ett tredje lager med först lite ganache och sen ännu lite mera mousse så att den blir hög. Spacklad i gräddsmörkräm med lite oboy i för lite mild chokladsmak, täcka i vit SP sen handmåla den i gelfärger blandat med isopropylalkohol för att få den lösare och mer lättmålad :)

Så kanel och lingon tycker jag funkar superbra, eller kanel och apelsin!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-11-05 15:19 #39 av: [WickedAlly]

Åh, det låter gott!

Haha, tänkte precis innan jag läste ditt svar att apelsin kanske hade vart något :)

Kanske kan ha kanel och apelsin i översta tårtan och sedan kanel och lingon i den understa?

Anmäl
2012-11-05 15:26 #40 av: Tessen

Jag hittade på en fyllning som lät bra och min kusin (som ska äta upp tårtan^^) godkände förslaget direkt :) Det är bara att ha i lite pepparkakskrydda i en vanlig tårtbottensmet om man vill ha en julig smak direkt :)

Ja det tror jag skulle funka superbra för apelsin och lingon funkar ju också bra ihop eftersom dom båda är lite syrliga.
Jag tror det blir en toppenkombination iaf Glad
Det är ju lite adventssmaker och allihop passar tillsammans,

 

Jag ska nog testa att göra min första våningstårta snart(jag har fegat lite med det hittills Flört) men det blir bara en 18 och 12cm isf. Ska skaffa en 16cm-form också men dom jag hittat är så himla dyra!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-11-05 15:32 #41 av: [WickedAlly]

Vilket bra tips, tack!

Ja, det tror jag också. Det låter gott i alla fall, ska nog köra på det.

Har aldrig heller gjort det förut, ska göra med 10 och 15 tror jag. Köpte en 10 på Gekås/Ullared i fredags som behövs invigas :D

16 är inte så vanligt va? Tror aldrig att jag har sett någon :o

Anmäl
2012-11-05 15:56 #42 av: Tessen

Det var så lite så. Det är lika enkelt att ha i lite saffran som pepparkakskrydda, dock en starkare smak som jag tycker passar bättre som fyllning än som kaka. :)

 

Åh jag vill åka ner dit och handla någon gång snart! Man kan ju hitta endel till bra priser! :) Jag har 2 st 12cm jag köpt på ebay för sammanlagt 80kr m frakt för båda. Vilket jag tycker var helt okej :)

 

Nej jag har hittat 3 stycken i svenska webbutiker. Här, här och här.
Annars är det bara 15 eller 18cm och 18 har jag ju redan en köpt på ÖoB för typ 49kr.
Men första våningstårtan får nog bli 18 och 12 då :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2012-11-05 16:30 #43 av: [WickedAlly]

Ja, pengarna får verkligen vingar där nere ;)

Köpte en 10 för 24 kronor tror jag, så gör ju inte så mycket om den skulle visa sig vara kass :P

Oj, nä. De var ju inte speciellt billiga, fast förhoppningsvis så får man ju kvalité för pengarna. Jag köpte en 15 cm för runt 120 och den är verkligen bra, känns som att det är värt pengarna i slutändan om man väljer att investera i en dyrare variant.

Anmäl
2012-11-05 16:41 #44 av: Tessen

Jag överväger att köpa den höga som kostar 129kr +frakt. Eller så tar jag det nästa gång jag är i gbg :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-19 23:44 #45 av: [Mikaelann]

:)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.