Annons:
Etikettkakor
Läst 3965 ggr
FeliciaS
3/30/09, 11:00 PM

Rulltårta på massor av vis?

Hej!
Rulltårta är så otroligt gott, enligt mig själv ;P
Men att bara göra chokladrulltårta med smörkrämsfyllning är lite tråkigt (även om jag är ett stort fan av dem!) eller vanlig sockerkaksrulltårta med sylt…

Vilka olika kombinationer av fyllningar och kakor har ni? Hundratals tips efterlyses!

Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus

Annons:
Mitralis
3/30/09, 11:47 PM
#1

Jag har mosade bananer eller krossad annanas i mina drömrullar.

Borde även fungera ypperligt med chokladmousse, kokoskräm, hallongrädde eller mockagrädde med nötter eller mandel.

Hittade två krämer till Chokladrulltårta (Har tyvärr inte hunnit prova dem)
KRÄM:
300 g färskost
1 1/4 dl kesella (125 g)
2½ dl florsocker
fint rivet skal och juice av 1 citron (ca ½ dl)
Gör så här

Mixa samman färskost, kesella, florsocker, citronskal och -juice till en slät luftig kräm (det går också bra att använda elvisp). Fördela krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt.

FÖR ALLA? Chokladrulltårta med färskost och citronkräm innehåller mjölk och ägg.

Kokoskräm
100 g smör
1,5 dl kokos
2,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker



cfax
3/31/09, 12:45 AM
#2

Glas är oxå gott att ha i rulltårtor eller smaksatt grädde och sedan frysa

Jennifersthlm
3/31/09, 12:23 PM
#3

ja eller med frukt i sedn skiva i stora bitar med grädde /glass på eller varför inte baka minitårtor =)

Solaika
3/31/09, 1:12 PM
#4

Äppelmos stoppade jag i rulltårta ofta när jag va liten. Det är gott! Sylt o grädde är gott att kombinera i dem. Fluffer borde man ju kunna stoppa i dem oxå. Snacka om minitårtor :)

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anne
3/31/09, 1:34 PM
#5

Dumlefluff är helt okej i rulltårta :)

Thea-Cazzy
3/31/09, 9:36 PM
#6

Marsánkräm som man har gjort lite tjockare är jättegott i kokosrulltårtor Glad

Annons:
Oriel
4/1/09, 5:17 PM
#7

Jag hade skogsbärsfluff i rulltårta, man kan ha vilken fluff som helst faktiskt :D

-' Rebecca Johansson

 

Scoobi86
4/3/09, 4:36 PM
#8

Kolakräm är mums! Sedan gör man en extra omgång med lite mer grädde så att den blir tunnare = kolasås att ha ovanpå. Med några syrliga hallon till det så är dte helt underbart (och säkert ganska så kaloririkt) :P

FeliciaS
4/3/09, 6:01 PM
#9

Vad gott det låter *mm*
Är väldigt baksugen men hinner inte innan jag åker till stallet :P

Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus

Cajza
4/4/09, 12:33 PM
#10

#5 Vad är Dumlefluff?

Så många goda recept, nu är det bara att testa.

// Karin

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Scoobi86
4/4/09, 12:52 PM
#11

#10 Du smälter ner dumlekolor i varm grädde (får inte koka), låter det kallna helt och sen vispar du upp det och *tatade* du har ett dumlefluff. :)

Cajza
4/4/09, 1:48 PM
#12

#11 Tack, jag har aldrig hört talas om detta, måste prova

// Karin

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Oriel
4/4/09, 1:51 PM
#13

#12 Man kan använda allt smältbart godis och ahlgrens bilar, after eight, choklad och annat är också väldigt populärt :D

-' Rebecca Johansson

 

Annons:
Huygens
6/23/14, 2:24 PM
#14

Här är ett norskt recept på rulltårta med jordgubbar. Kanske kan man kombinera med mer egen fyllning?

Gammal tråd vet jag, men den som bäst motsvarade mitt rulltårtefynd. :)

[Sabina]
6/23/14, 2:57 PM
#15

Puffar upp denna tråd jag med 🙂, mitt förslag är att göra en Royal Charlotte (jag har dock ingen bild så ni får googla). Jag brukar göra en vaniljrulltårta med jordgubbssylt och sedan ha citronmousse som fyllning, en väldigt god kombo tycker jag och tårtan är dessutom lättgjord.

Tova.O
6/27/14, 10:18 PM
#16

Jag ska göra en i helgen med rabarbercurd+ vispgrädde. :D

“Fear doesn't shut you down; it wakes you up” - Veronica Roth

[Sabina]
6/28/14, 11:44 PM
#17

#16 låter jättegott! 🙂

Upp till toppen
Annons: