3 Kakor - Frågor & recept

Seg kladdkaka

2010-09-20 22:28 #0 av: Oriel

Många har svårt att få till en jättebra kladdkaka och därför har jag nu gjort ett recept på en jättegod kladdkaka :D
När man gör en kladdkaka är det viktigt att den skall bli kompakt, därför gör jag min på matolja istället för smör. Man kan ställa in den i kylen och äta den dagen efter, detta är för att den skall sjunka ihop och blir seg. Om man vill ha en tjockare kladdkaka kan man göra en dubbel sats, men då får du tänka på att den behöver vara inne i ugnen längre.

Ingredienser
2 dl matolja
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här
Blanda alla ingredienser i en skål, därefter häller du smeten i en oljad form och sedan ställer du den i ugnen på 175° i ungefär 20 minuter.

 

Anmäl
2010-09-22 18:10 #1 av: Colt

Smart med olja istället för smör, detta recept ska jag spara! :)

Anmäl
2014-06-12 16:12 #2 av: Gasoline

Smart, ska testa. Tack :-)

Anmäl
2014-06-12 16:28 #3 av: PaulaJ

Låter gott, ska prova, tack!

Anmäl
2014-06-13 18:50 #4 av: Gräshoppa

Provade det här receptet här om dagen och det blev bra! Eller den hade behövt fem minuter till i ugnen men jag var otålig... Men jag ska prova igen, jag är på jakt efter ett "eget" kladdkakerecept!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.