Marängtårta
Den här tårtan ska jag göra till midsommar. Nån som har gjort den? Blir den god?
Krispig marängtårta med citronkräm
Ingredienser
10 portioner
Det finns anledning att kalla detta för världens godaste tårta. En söt och krispig marängbotten som läggs ihop med syrlig citronkräm emellan och toppas med fluffig grädde blir så god att man gärna gör den om igen. Tårtbottnen gräddas länge i svag ugnsvärme. Är det svårt att få tag på jordgubbar kan tårtan dekoreras med flisad mörk choklad och rivet citronskal eller krossad daim.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt Socker och fortsätt vispa till hårt skum. Vänd ned riset. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
3. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 20 min. Låt tårtbottnen svalna lite i långpannan innan du vänder upp den och drar bort papperet.
4. Fyllning: Lägg allt utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
5. Garnering: Dela tårtbottnen på mitten och lägg krämen emellan. Vispa grädden och bred den ovanpå. Dekorera med jordgubbar.
4 st
äggvita
2 dl
strösocker
3 dl
puffat ris
1 tsk
smör, till långpannan
Fyllning
4 st
äggula
1 dl
strösocker
1 msk
vetemjöl
1 dl
vispgrädde
1 st
citron, pressad saft
75 g
smör
Garnering
3 dl
vispgrädde
1 paket
jordgubbar, färska
Ooooh, den lät goood :)
If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?
/Ida
Oj va gott det låter!
Tror du man kan byta ut citronkrämen mot något annat och det blir lika gott? Är allergisk nämligen :(
Åh vad gott det låter!
Verkar som det blivit något tokigt med denna tråd så att det inte går att skriva i den med (åtminstone) IE7 så om jag får iväg det här med firefox så kanske ni kan fortsätta i tråden.